Jongerenspel

Laat je door een inleefspel onderdompelen in een andere cultuur, ondervind hoe armoede je leven beïnvloedt, of hoe pech je toekomst doet verschrompelen.
Elk half jaar maakt Spoor ZeS jongerenspelen in samenwerking met Broederlijk Delen en Samen Tegen Armoede. Die spelen kaderen binnen de campagnes van beide partners. Ze zijn op maat gemaakt voor +12-groepen en duren ongeveer drie uur. Ieder jongerenspel bevat een duidelijke speluitleg en de kaartjes of het spelbord om het spel te kunnen spelen. Het meeste andere materiaal vind je in het materiaallokaal van je Chirogroep.

Nieuw

(Ik zit) op koers is een actief (stads)spel dat deelnemers laat kennismaken met verschillende aspecten van armoede.  Drie tot zes ploegen strijden tegen elkaar om zo snel mogelijk hun checklist af te werken.  De deelnemers ervaren dat verschil in inkomen een grote invloed kan hebben op het dagelijkse leven en krijgen inzicht in de problematiek van te kleine inkomens.

Het spel werd afgestemd op 12- tot 18-jarigen en er kunnen 9 tot 25 spelers meespelen.  De activiteit neemt twee tot drie uur in beslag.

Bestellen of downloaden

Elk jongerenspel is gratis voor Chirogroepen, gewesten en verbonden. Je hoeft het alleen maar aan te vragen via het bestelformulier. Anderen betalen afhankelijk van het spel € 4 of € 6. De spelen komen dan naar je toe in een leuke en handige brochure waar materialen als een spelbord en kaartjes bij geleverd worden.
De spelen die we niet meer in voorraad hebben, kun je downloaden.

Overzicht

Een overzicht van de jongerenspelen vind je op de spoorzesindeklas.be

Voor het onderwijs

We maakten een website speciaal voor het onderwijs. Op spoorzesindeklas.be vind je per spel alle informatie over de extraatjes of aanpassingen die we voorzien voor het onderwijs.

Spoor ZeS

Spoor ZeS, de dienst voor Zingeving en Solidariteit.