Blij gezicht

Iedereen verdient een Chirokamp!

Ook kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie

Groep kinderen

Extra leden, extra fun

Misschien blijven ze wel plakken na dat fantastische kamp!

Netwerken

Je leert andere organisaties kennen

Door met hen samen te werken vergroot je jouw netwerk

Iedereen mee?!

Het recept voor het zaligste kamp heb je al, dé beste leidingsploeg van het land, leden met veel goesting, en een heerlijk maf kampthema. Wordt het geen tijd om die zalige ervaring te delen met kinderen en jongeren die om de een of andere reden de weg naar de Chiro (nog) niet gevonden hebben? Voor kinderen en jongeren in een kwetsbare positie?

Ga samen met ons op zoek naar hoe je hen mee kan pakken. Want ook zij verdienen mee te genieten van jullie episch kampgevoel! Een uitdaging die jouw leidingsploeg vast wel aankan.

Schrijf je groep in

Iedereen meenemen op kamp vraagt wat inspanning en moed, maar je krijgt er een hoop appreciatie voor terug

Hoe werkt het?

Iedereen mag deelnemen. Wil jouw Chirogroep zich engageren om hun best te doen, dan zijn we al heel content!

• Je kiest zelf hoeveel extra leden je mee op kamp neemt. Hou daarbij rekening met wat je Chirogroep aankan.
  • Je engageert je om je best te doen om nieuwe leden welkom te heten op jouw kamp. Gaat er uiteindelijk niemand nieuw mee? Even goede vrienden.
  • Belangrijk is dat je een samenwerking probeert aan te gaan met een sociale organisatie (OCMW, vluchtelingencentra, centrum voor jongeren met een beperking, doelgroepspecifiek jeugdwerk, ...). Op onze promopagina staan alvast een heleboel tips.
  • Je krijgt van ons 300 gratis gepersonaliseerde promoflyers opgestuurd.
Iedereen Mee

Wat met kampgeld?

Het zou kunnen dat de kinderen en jongeren die je bereikt via Iedereen Mee Op Kamp, het niet gemakkelijk hebben om zaken zoals kampgeld, slaapgerief of Chirokledij te bekostigen.

Daar zijn gelukkig oplossingen voor:

1. Kinderen en jongeren die je via het OCMW bereikt, kunnen misschien terugvallen op terugbetalingssystemen van het OCMW, de gemeente of de mutualiteit. Probeer als leiding mee op zoek te gaan naar hoe dit werkt in jouw gemeente. De jeugddienst kan jou daar ongetwijfeld bij helpen.

2. Misschien kan je zelf een solidariteitssysteem opstarten. Kampgeld betalen op afbetaling, bijvoorbeeld. Of misschien kunnen jullie als Chirogroep een deel bijleggen met de opbrengst van jullie fuif. Sommige Chirogroepen werken met een "flexibele kampprijs", waarbij ouders anoniem een deeltje kunnen bijbetalen voor andere ouders.

3. Je kan ook aanspraak maken op Chiro Voor Chiro, het solidariteitssysteem binnen Chiroland.

We hebben via de school flyers uitgedeeld. Zo hebben we kinderen bereikt die niet wisten dat er Chiro bestond in hun buurt