Blij gezicht

Iedereen verdient een Chirokamp!

Ook kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie

Groep kinderen

Extra leden, extra fun

Misschien blijven ze wel plakken na dat fantastische kamp!

Netwerken

Je leert andere organisaties kennen

Door met hen samen te werken, vergroot je je netwerk

Besloten om mee te doen aan Iedereen Mee Op Kamp? You rock! Tijd nu om een sociale organisatie aan te spreken om zoveel mogelijk jongeren met een kwetsbare achtergrond te bereiken. Zo kunnen alle kinderen genieten van een bangelijk kamp. Geen idee hoe je aan zo'n samenwerking begint? We verzamelden informatie en tips die jullie daarbij kunnen helpen! Het OCMW, een vluchtelingenorganisatie of toch maar liever via de jeugddienst? Met deze invulfiche stap je makkelijk op hen af. Yes, you can!

Download de invulfiche

Iedereen meenemen op kamp vraagt wat inspanning en moed, maar je krijgt er een hoop appreciatie voor terug

Hoe werkt het?

Iedereen mag deelnemen. Wil jouw Chirogroep zich engageren om hun best te doen, dan zijn we al heel content!

• Je kiest zelf hoeveel extra leden je mee op kamp neemt. Hou daarbij rekening met wat je Chirogroep aankan.
  • Je engageert je om je best te doen om nieuwe leden welkom te heten op jouw kamp. Gaat er uiteindelijk niemand nieuw mee? Even goede vrienden.
  • Het is belangrijk dat je een samenwerking probeert aan te gaan met een sociale organisatie (OCMW, vluchtelingencentra, centrum voor jongeren met een beperking, doelgroepspecifiek jeugdwerk, enz.). Op onze promopagina staan alvast een heleboel tips.
  • Je krijgt van ons gratis gepersonaliseerde promoflyers opgestuurd.
Iedereen Mee

Wat met kampgeld?

Het zou kunnen dat de kinderen en jongeren die je bereikt via Iedereen Mee Op Kamp, het niet gemakkelijk hebben om zaken zoals kampgeld, slaapgerief of Chirokledij te bekostigen.

Daar zijn gelukkig oplossingen voor:

1. Kinderen en jongeren die je via het OCMW bereikt, kunnen misschien terugvallen op terugbetalingssystemen van het OCMW, de gemeente of de mutualiteit. Ga als leiding mee op zoek naar hoe dat werkt in jouw gemeente. De jeugddienst kan je daar ongetwijfeld bij helpen.

2. Misschien kan je zelf een solidariteitssysteem opstarten. Kampgeld betalen op afbetaling, bijvoorbeeld. Of misschien kunnen jullie als Chirogroep een deel bijleggen met de opbrengst van jullie fuif. Sommige Chirogroepen werken met een 'flexibele kampprijs', waarbij ouders anoniem een deeltje kunnen bijbetalen voor andere ouders.

3. Je kan ook een aanvraag doen bij Chiro Voor Chiro, het solidariteitssysteem binnen Chiroland.

Quote Chiro Feniks