Zoek een kampplaats

Zoek een kampplaats

Hoe vind je een goede bivakplaats, heb je een contract nodig en wanneer moet je beginnen zoeken? Ontdek het nù!

Bivakplaats zoeken

Veiligheid en contract

Ga zeker op voorhand eens kijken en check de veiligheid. Durf een kampplaats ook te weigeren als die niet veilig genoeg is.

Je hebt ook een contract nodig. Leg een bivakplaats nooit vast zonder een goed contract. Een degelijk huurcontract vermeldt minstens de datums, de prijs, en de rechten en plichten van beide partijen. Ook handig om te weten is wat je als groep verplicht bent als je annuleert, hoeveel de energiekosten bedragen, enz.

Je kan het voorbeeldcontract gebruiken. Dat kan je hiernaast in het Nederlands, Frans en Duits downloaden. 

Vul het contract (voor tekenen) aan met extra afspraken die je maakt met de eigenaar (annulatieregeling, tarieven energieverbruik, ...).

Onderteken nooit een contract voor je de bivakplaats gezien hebt!

Wanneer begin je met zoeken?

Boek een kampplaats niet té veel op voorhand. Want als je groep nog groeit in aantal of je wat minder leden hebt tegen dat je op kamp vertrekt, dan kan dit gevolgen hebben. Zo zal je misschien teveel moeten betalen of kan je op de bivakplaats niet terecht omdat je het maximum aantal personen hebt overschreden. Echt grote groepen beginnen best wél 1.5 à 2 jaar op voorhand te zoeken.

Neem enkele maanden voor je kamp nog eens contact op met de bivakplaats. Is alles nog in orde? Moeten er nog dingen geregeld worden?