Eens Chiro. Altijd Chiro.

Vrienden van de Chiro is een netwerk voor alle mensen met een hart voor Chiro, dat waar nodig de Chiro een duwtje in de rug geeft. We willen iedereen die van Chiro houdt samenbrengen, activeren en informeren over Chiroland.

Voor alle oud-leiders, oud-leidsters, oud-kaderleden en sympathisanten die zich verbonden voelen met de Chiro, ook al hebben ze hun actieve Chirojaren (ver) achter zich.

Ontdek Vrienden van de Chiro!

Icoon Buitenband

Ontvang tijdschrift Buitenband

Als Vriend van de Chiro krijg je een welkomstpakket met sticker, een kortingkaart en twee keer per jaar ons tijdschrift Buitenband. In die Buitenband vind je:

  • Informatie over de huidige Chirowerking, toekomstplannen, Chiro in cijfers, ...
  • Nieuws van De Banier, de Chirohuizen en Pimento
  • Artikels geschreven door Vrienden van de Chiro over Chiro vroeger en nu
  • Interessante reportages en interviews over Chiro(groepen)

Als Vriend van de Chiro geniet je ook van een korting in De Banier bij aankoop van creativiteitsmateriaal en bij een boeking in de Chirohuizen.

Tent tussen de bomen

Bezoek Chiro-evenementen

Mis jij ook de zalige geur van tentzeilen en kapot gespeeld gras? Als Vriend van de Chiro nodigen we je elk jaar uit op belangrijke evenementen van Chirojeugd Vlaanderen zoals Krinkel of Ambriage (startdagen). Daar krijg je een blik achter de schermen of kun je de sfeer opsnuiven. Daarnaast organiseren we momenten waarop we elkaar ontmoeten. Op die manier kun je Chiroherinneringen ophalen, mensen terugzien en kennismaken met wat er vandaag leeft in de Chiro.

Hartje in tekstballon

Versterk de Chiro waar mogelijk

Sluit je aan bij de Vrienden en steun de Chiro op een manier die jij wil:

 

  • Steun jouw lokale Chirogroep op een manier die jij wil, zoals vb. logistieke, morele of inhoudelijke steun.
  • Draag trots je Chirohart uit, waar je ook komt.
  • Zet thema’s die voor de Chiro belangrijk zijn hoog op de agenda bij je huidig engagement, netwerk of beleidswerk: jeugdruimte, diversiteit, armoede, duurzaamheid, voldoende financiële omkadering voor jeugdwerk, ...
  • Maak de Chiro inhoudelijk sterker vanuit jouw expertise of ervaring.
  • Steun de Chiro met een gift zodat ze projecten als een animatortraject voor leiding met een beperking of Iedereen Mee Op Kamp kunnen blijven organiseren.
  • ...

Huidig aantal Vrienden van de Chiro

Vrienden van de Chiro

4.102

“We zijn een netwerk van mensen die de Chiro een warm hart toedragen en – wanneer daar nood aan is – een duwtje in de rug kunnen geven met hun kennis en kunde.”

Pieter Wouters

“Ik wil hiermee tonen dat de Chiro mij nog altijd nauw aan het hart ligt. Daarnaast is het uiteraard de ideale manier om betrokken te blijven bij de werking van de Chiro en om je oude Chiromakkers nog eens tegen te komen.”

Els Van Doren

"Chiro is je zeven op zeven goed voelen in je vel, omdat je bij vrienden bent, Chiro is voor altijd."

Michelle

Kerngroep Vrienden van de Chiro

Wat kunnen oud-leiding en Chirosympathisanten vandaag doen om Chirogroepen te ondersteunen? Hoe kunnen we het immense netwerk van Chiroliefhebbers inzetten om onze jeugdbeweging te versterken? Met die vragen gaat de kerngroep van de Vrienden van de Chiro aan de slag. Daarvoor zoeken we een aantal nieuwe helden die zich willen aansluiten. De kerngroep vergadert drie keer per jaar in Antwerpen en daarnaast kan je bij een van de werkgroepen aansluiten.

Het komende jaar willen we focussen op de volgende thema's.

Redactie Buitenband: hoe houden we het netwerk op de hoogte van wat er leeft binnen de Chiro vandaag? Al wie graag verhalen vertelt of schrijft, is welkom.

Communicatie en werving: hoe spreken we nog meer Vrienden van de Chiro aan? Denk jij graag mee na over een wervingsactie? Kom erbij!

Netwerk: hoe brengen we ons netwerk in kaart en kunnen we het inzetten om Chirogroepen te helpen? Er leven wilde ideeën. Wil jij hier mee over nadenken of dingen uitwerken? Wees welkom! 

Ontmoeting: hoe brengen we Vrienden van de Chiro bij elkaar om leuke herinneringen op te halen? Wil jij mee nadenken over hoe we ontmoetingen kunnen stimuleren bij Vrienden van de Chiro? Kom bij onze ploeg. 
 

Ben je geïnteresseerd in één van de werkgroepen of heb je graag meer informatie over de Kerngroep? Mail dan naar vriendenvandechiro@chiro.be en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.