Eens Chiro. Altijd Chiro.

Vrienden van de Chiro is een netwerk voor alle mensen met een hart voor Chiro, dat waar nodig de Chiro een duwtje in de rug geeft. We willen iedereen die van Chiro houdt samenbrengen, activeren en informeren over Chiroland.

Voor alle oud-leiders, oud-leidsters, oud-kaderleden en sympathisanten die zich verbonden voelen met de Chiro, ook al hebben ze hun actieve Chirojaren (ver) achter zich.

Ontdek Vrienden van de Chiro!

Icoon Buitenband

Ontvang tijdschrift Buitenband

Als Vriend van de Chiro krijg je een welkomstpakket met sticker, een kortingkaart en twee keer per jaar ons tijdschrift Buitenband. In die Buitenband vind je:

 • Informatie over de huidige Chirowerking, toekomstplannen, Chiro in cijfers, ...
 • Nieuws van De Banier, de Chirohuizen en Pimento
 • Artikels geschreven door Vrienden van de Chiro over Chiro vroeger en nu
 • Interessante reportages en interviews over Chiro(groepen)

Als Vriend van de Chiro geniet je ook van een korting in De Banier bij aankoop van creativiteitsmateriaal en bij een boeking in de Chirohuizen.

Tent tussen de bomen

Bezoek Chiro-evenementen

Mis jij ook de zalige geur van tentzeilen en kapot gespeeld gras? Als Vriend van de Chiro nodigen we je elk jaar uit op belangrijke evenementen van Chirojeugd Vlaanderen zoals Krinkel of Ambriage (startdagen). Daar krijg je een blik achter de schermen of kun je de sfeer opsnuiven. Daarnaast organiseren we momenten waarop we elkaar ontmoeten. Op die manier kun je Chiroherinneringen ophalen, mensen terugzien en kennismaken met wat er vandaag leeft in de Chiro.

Hartje in tekstballon

Versterk de Chiro waar mogelijk

Sluit je aan bij de Vrienden en steun de Chiro op een manier die jij wil:

 

 • Steun jouw lokale Chirogroep op een manier die jij wil, zoals vb. logistieke, morele of inhoudelijke steun.
 • Draag trots je Chirohart uit, waar je ook komt.
 • Zet thema’s die voor de Chiro belangrijk zijn hoog op de agenda bij je huidig engagement, netwerk of beleidswerk: jeugdruimte, diversiteit, armoede, duurzaamheid, voldoende financiële omkadering voor jeugdwerk, ...
 • Maak de Chiro inhoudelijk sterker vanuit jouw expertise of ervaring.
 • Steun de Chiro met een gift zodat ze projecten als een animatortraject voor leiding met een beperking of Iedereen Mee Op Kamp kunnen blijven organiseren.
 • ...

Huidig aantal Vrienden van de Chiro

Vrienden van de Chiro

3.849

“We zijn een netwerk van mensen die de Chiro een warm hart toedragen en – wanneer daar nood aan is – een duwtje in de rug kunnen geven met hun kennis en kunde.”

Pieter Wouters

“Ik wil hiermee tonen dat de Chiro mij nog altijd nauw aan het hart ligt. Daarnaast is het uiteraard de ideale manier om betrokken te blijven bij de werking van de Chiro en om je oude Chiromakkers nog eens tegen te komen.”

Els Van Doren

"Chiro is je zeven op zeven goed voelen in je vel, omdat je bij vrienden bent, Chiro is voor altijd."

Michelle

Kerngroep Vrienden van de Chiro

De Kerngroep wil het oud-kader, oud-leiding en Chirosympathisanten samenbrengen, informeren en activeren over en voor Chirojeugd Vlaanderen. Ze komen ongeveer vier keer per jaar samen om Chiro en het Netwerk te ondersteunen.

We werken met vier werkgroepen:

 • Werkgroep redactie: samenstellen van de Buitenband, onze nieuwsbrief die twee keer per jaar naar het Netwerk verstuurd wordt.
 • Werkgroep oud-leiding: Hoe kunnen we meer leden bereiken? Hoe kunnen we elke generatie aanspreken met het Netwerk: Vrienden van de Chiro? We denken na over promo, inschrijvingsprocedures, ...
 • Werkgroep ontmoeting: Organiseren van ontmoetingsmomenten voor de Vrienden van de Chiro op nationale evenementen van Chirojeugd Vlaanderen (zoals het Chirofeest, Krinkel, Startdag, ...)
 • Werkgroep beleid: We willen vanaf 2018 elk jaar een netwerkevenement organiseren op beleidsniveau, hierdoor willen we Chirojeugd ondersteunen.

Ben je geïnteresseerd in één van de werkgroepen of heb je graag meer informatie over de Kerngroep? Mail dan naar vriendenvandechiro@chiro.be en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.