Hoofdinstructeur

Hoofdinstructeur

Voor wie eens écht dieper wil inzoomen op zichzelf en functioneren in groep. Een zeer boeiende ervaring voor iedereen die al een hele poos meedraait in de Chiro.

Wat is Hoofdinstructeurscursus?

  • Je eigen rol als kadermedewerk(st)er wordt onder de loep genomen.
  • Met je leefgroep ervaar je een echt groepsproces.
  • Je wordt je bewust van de manier waarop je in de Chiro 'leert'. Het blijft niet bij oppervlakkige inzichten, want we geven diepgang aan je eigen leerproces en dat van anderen.

Klinkt dat nogal 'serieus'? We verwachten op die cursus inderdaad heel wat boeiende gespreksmomenten. Je moet dus bereid zijn om je daarin te gooien. Maar geen paniek: er is genoeg tijd om af en toe uit te blazen en je uit te leven!

Wie kan mee?

Jij, als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent 20 jaar bij het begin van de cursus

EN

  • Je hebt het attest van Instructeur of Hoofdanimator in het Jeugdwerk OF
  • Je bent actief in het kader van de Chiro (of van een andere jeugdwerkorganisatie, maar dan heb je minstens 100 uur leidingservaring sinds je 17 jaar werd)

Hoeveel kost dat?

Voor € 192,50 ga je vijf dagen in volpension op Hoofdinstructeurscursus. Op cursus krijg je een bewijs van deelname. Daarmee kan je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald krijgen van je gemeente. Op de site van VDS kan je opzoeken hoeveel jouw gemeente terugbetaalt.

Wanneer en waar?

De Hoofdinstructeurscursus vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 7 juli 2024 in Heibrand (Westmalle). 

Contact

Heb je vragen over cursussen, stages, workshops of andere vormingsgerelateerde dingen? Mail ons en wij helpen je graag verder!