Op kamp! Hoe krijg je #iedereenmee?

Op kamp! Hoe krijg je #iedereenmee?

De zomer komt stilletjes aan dichterbij en we dromen al weg van het bivak! Hoe zorg je er nu voor dat alle leden kunnen genieten van dat onvergetelijke bivak?

1. Pik de draad terug op

Misschien verloren jullie tijdens het jaar de connectie met enkele leden. Probeer overzicht te houden van wie al reageerde op de kampinschrijving en wie nog niet. De leden van wie je niets hoort, kan je eens opbellen om te vragen of ze meegaan op kamp. Misschien hebben ze nog wat twijfels of weten ze niet zo goed wat te verwachten, maar dan kan je daar ineens op inspelen! Misschien willen of kunnen enkele leden dit jaar echt niet mee op kamp, dat is zeker niet erg. Door de leden van wie je nog niets hoorde op te bellen, hou je in ieder geval wel contact en valt er niemand uit de boot!

2. Financiële drempel

Op kamp gaan kost geld. Het is misschien niet voor iedereen mogelijk om het inschrijvingsgeld van jullie kamp te betalen of het nodige kampmateriaal aan te kopen. Verhoog je kampgeld dus zeker niet zomaar en bekijk met jullie leidingsploeg hoe jullie het bivak betaalbaar kunnen houden voor iedereen. Je kan bijvoorbeeld werken met een afbetalingsplan voor het kamp of verminderd kampgeld, het nodige kampmateriaal uitlenen, enzovoort. Hebben jullie als Chirogroep niet voldoende middelen om daarin bij te springen? Dan kan je altijd een beroep doen op Chiro Voor Chiro.

3. Niet iedereen heeft digitale media of is er even vlot mee

Denk na over via welke kanalen jullie de info over jullie kamp verspreiden. Je bereikt misschien niet alle leden door de informatie enkel via jullie socialemediakanalen en website te verspreiden. Voorzie enkele geprinte exemplaren van jullie kampboekje of kampbrief. Die kan je opsturen naar de leden die je niet of moeilijker bereikt via jullie online kanalen.

4. Vergeet de ouders niet

Naast de leden hebben de ouders misschien nog wat vragen of bezorgdheden over het kamp. Het zou jammer zijn dat leden daardoor niet mee op kamp kunnen. Laat de ouders dus zeker weten hoe jullie het kamp organiseren en neem de tijd om hun vragen te beantwoorden. Dat kan je doen via een infomoment. Denk daarbij ook aan de ouders die geen toegang hebben tot digitale media of daar minder vlot mee zijn!

5.  Huisbezoeken

Sommige leden bereik je misschien niet via een infomoment of door hen op te bellen. Bekijk of je bij die leden kan langsgaan. Bezorg hen alle info over het kamp via een huisbezoek. Op die manier zien ze jullie ook nog eens en kunnen ze al hun vragen over het kamp stellen. 

Zin om naast jullie eigen leden ook enkele extra kinderen en jongeren een geweldige tijd op kamp te bezorgen? Dat kan! Meld je aan voor Iedereen Mee Op Kamp en bezorg kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie een onvergetelijke zomer!