Sommige Chirogroepen hebben heel wat leden die het thuis financieel niet breed hebben.

Tegelijk zijn er heel wat groepen met een stevige financiële pot. Soms steunen ze een goed doel. Chiro Voor Chiro wil Chirogroepen er laten zijn voor elkaar. Zo zorg je ervoor dat Chiro betaalbaar is voor iedereen.

Chiro is toch niet duur?

Er zijn wel een heleboel verdoken kosten: Chirokleren, weekends, samen eten na de Chironamiddag, kampeermateriaal, enz. Voor sommige ouders zijn die kosten een drempel om hun kinderen naar de Chiro te sturen of hen daar te houden.

Leidster rond 1

"Wij doen er alles aan om iedereen te laten meegenieten van ons tiendaags kamp. We hebben bedjes aangekocht en voorzien slaapzakken om uit te lenen aan leden die er zelf geen hebben."

Stien (Chiro Mutsaard)

Leidster rond 2

"Onze groep ligt in Heusden-Zolder, een multiculturele gemeente. Met het geld dat we kregen, hebben we een uitleensysteem gestart voor veldbedjes, matrassen en slaapzakken."

Lien (Chiro Boekt)

Leidster rond 3

"Via Chiro Voor Chiro startten wij een tweedehandssysteem voor Chirokleren op. Onze Chiro heeft nu een veel grotere groep leden die minstens één deftige set speelkleren hebben, warm en stevig."

Katrien (Chiro Lore)

Waarvoor kan je een aanvraag doen?

Aankoop kampeermateriaal, zoals veldbedden, slaapzakken of gamellen. Gezinnen die krap bij kas zitten, kunnen die dan lenen.

Een tweedehandssysteem voor Chirokleren opstarten. Kinderen en jongeren die uit hun kleren gegroeid zijn, kunnen die teruggeven aan de groep.

(Een deel van) het kamp- of lidgeld terugbetalen voor kinderen en jongeren. We bekijken dan wel of het mogelijk is om in de toekomst binnen je eigen Chirogroep een solidariteitssysteem op poten te zetten.

Een eigen project of initiatief om Chiro voor iedereen betaalbaar te maken.

Inschrijvingsgeld voor vorming bij de Chiro (bijvoorbeeld Accu). Let op: personen met een kansenstatuut kunnen sowieso al inschrijven met een verminderd tarief van 50%.