Euroteken

Chirogroepen steunen Chiro Voor Chiro
door een storting te doen

Groep kinderen

Chiro Voor Chiro helpt leidingsploegen
om hun werking betaalbaar te maken

Hartje

Op die manier is Chiro er voor
alle kinderen en jongeren

Chiro Voor Chiro zonder witrand

Sommige Chirogroepen hebben heel wat leden die het thuis financieel niet breed hebben.

Tegelijk zijn er heel wat groepen met een stevige financiële pot. Soms steunen ze een goed doel. Chiro Voor Chiro wil Chirogroepen er laten zijn voor elkaar. Zo zorg je ervoor dat Chiro betaalbaar is voor iedereen.

Chiro is toch niet duur?

Er zijn wel een heleboel verdoken kosten: Chirokleren, weekends, samen eten na de Chironamiddag, kampeermateriaal, enz. Voor sommige ouders zijn die kosten een drempel om hun kinderen naar de Chiro te sturen of hen daar te houden.

Chiroleidster die meisje mee over de speelplaats begeleidt

Waarvoor kan je een aanvraag doen?

• Aankoop kampeermateriaal, zoals veldbedden, slaapzakken of gamellen. Gezinnen die krap bij kas zitten, kunnen die dan lenen.
    • Een tweedehandssysteem voor Chirokleren opstarten. Kinderen en jongeren die uit hun kleren gegroeid zijn, kunnen die teruggeven aan de groep.
    • (Een deel van) het kamp- of lidgeld terugbetalen voor kinderen en jongeren. We bekijken dan wel of het mogelijk is om in de toekomst binnen je eigen Chirogroep een solidariteitssysteem op poten te zetten.
    • Een eigen project of initiatief om Chiro voor iedereen betaalbaar te maken.
    • Inschrijvingsgeld voor vorming bij de Chiro (bijvoorbeeld Accu). Let op: personen met een kansenstatuut kunnen sowieso al inschrijven met een verminderd tarief van 50%.

Doe een aanvraag

Waarom steunen?

Door jouw steun kunnen Chirogroepen hun werking betaalbaar maken voor kinderen en jongeren die het thuis financieel moeilijk hebben. Op die manier zorg jij ervoor dat de Chiro een plek is voor iedereen.

Steun Chiro voor Chiro

Chiro Don Bosco speels

Stien (VB bij Chiro Mutsaard)

"Bij ons zitten er een aantal kindjes die het niet al te breed hebben. Wij doen er alles aan om hen te laten meegenieten van iedere activiteit, waaronder ons tiendaags kamp.

We hebben bedjes aangekocht en voorzien slaapzakken om uit te lenen aan leden die er zelf geen hebben, zodat ze al het nodige hebben om mee voluit ket te zijn."

Chiro Boekt

Lien (leidster bij Chiro Boekt)

"Onze groep ligt in Heusden-Zolder, een multiculturele gemeente.

Met het geld dat we kregen, hebben we een uitleensysteem gestart voor veldbedjes, matrassen en slaapzakken. Het voelt goed dat we hier als Chirogroep iets aan gedaan
    hebben!"

Chiro Lore

Katrien (VB bij Chiro Lore)

"Wij willen onszelf bekendmaken en openstaan voor alle kinderen. Via Chiro Voor Chiro startten wij een tweedehandssysteem voor Chirokleren op.

Chiro Lore heeft nu een veel grotere groep leden die Chiro uitdragen in de buurt en die minstens één deftige set speelkleren hebben, warm en stevig, voor zondag en voor het kamp."