De 7 promogeboden voor #IEDEREENMEE

De 7 promogeboden voor #IEDEREENMEE

Met Iedereen Mee Op Kamp richten we ons op kinderen en jongeren die anders de weg naar de Chiro moeilijker vinden. Hoe zorg je er nu voor dat zij weten dat ze met jullie mee op een onvergetelijk kamp kunnen? We presenteren alvast: 

de 7 promogeboden voor #Iedereenmee.

1. Als jullie je inschrijven via het inschrijfformulier, kan je gratis (via een promocode) een oplage van 300, 400 of 500 flyers bestellen. Maak daar zeker gebruik van.
Zijn jullie flyers op en willen jullie nog meer promo maken? Dan kan je gewoon extra flyers aanvragen. Promocode kwijt of vergeten? Stuur een mailtje naar [email protected].

Bestel flyers

2. Betrek buurtpartners die ook met kinderen en jongeren werken. Je kan de voorkeur geven aan partners die gezinnen bereiken waarvoor het moeilijker is om met Chiro in contact te komen. Denk maar aan armoedeorganisaties, OCMW, organisatie voor allochtone groepen, integratiecentrum of misschien zelfs een vluchtelingenopvang!

3. Je vindt zulke organisaties makkelijk via desocialekaart.be. Links voeg je kernwoorden in, rechts jullie stad of gemeente. Enkel voorbeelden van goede kernwoorden zijn: kinderen, jongeren, armoede, vluchtelingen, moeders, migratie, kansarm, …

4. Ga met een paar leid(st)ers langs bij deze organisatie(s), leg uit wat jullie kamp inhoudt en waarom het absoluut een onvergetelijke ervaring is. Probeer hen dus warm te maken en laat flyers achter.

5. Natuurlijk kan je ook promo maken via meer gekende wegen: scholen, jeugddiensten, de dienst vrije tijd, de bibliotheek of een brievenbusronde. Bekijk Iedereen Mee Op Kamp vooral als een kans om jullie netwerk te verruimen, en samen te werken met nieuwe organisaties.

6. Maak duidelijke afspraken met elkaar en met de partners:
- Wie van de leiding is contactpersoon en mogen ze bellen of mailen bij interesse?
- Kunnen ouders eens met de leiding babbelen? Dat creëert de nodige vertrouwensband.
- Geef je kinderen de kans om op voorhand eens te komen proberen?
- Zijn er culturele drempels? Hoe gaan jullie daar mee om?
- Is de kost bespreekbaar voor gezinnen die het financieel moeilijker hebben? Denk eraan dat Chiro voor Chiro kan tussenkomen
- Hoeveel kinderen kunnen  jullie extra meenemen? Hou rekening met de draagkracht van de leidingsploeg.

7. Naast de flyers zijn er vast nog tal van andere manieren om bekend te maken dat jullie je Chirokamp openstellen voor nieuwe kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatselijk gemeenteblaadje, dat misschien wel door veel gezinnen gelezen wordt. Je kan ook een groot bord schilderen, net zoals dat misschien voor jullie fuif gebeurt.

SHOW IT!
Doe je een leuke actie? Ge je ergens op bezoek? Zet jouw leidingsploeg zich in voor Iedereen Mee Op Kamp? Show it! Gebruik de #Iedereenmee op Facebook en Instagram.

Chiro Hakili

Download hier logo's en Facebookbanners