Korte speluitleg
 
Je speelt in twee ploegen. Door middel van opdrachten ontdekken de deelnemers de code waarmee ze uit hun lokaal kunnen geraken. Er is niet gezegd dat ze tegen elkaar moeten spelen, noch dat ze moeten samenwerken, maar het is enkel door samen te werken dat ze hun doel kunnen bereiken.
 
Er zijn drie ‘ketens’ van opdrachten die elkaar opvolgen. Elke keten gaat in op een thema dat te maken heeft met voeding. De eerste ronde gaat over de impact op de ecologische voetafdruk. De tweede ronde gaat over verspilling en het derde deel gaat over landbouw. Daarin komen enkele methodes van agro-ecologie in aan bod, wat een alternatief is voor de huidige overheersende industriële landbouw. Na iedere keten verdienen de deelnemers een cijfer om de code te kraken. Zo kunnen ze aan het einde van het spel ontsnappen uit het lokaal.
 
Het is de bedoeling dat de deelnemers via dit spel ontdekken hoe het eraan toegaat in het huidige voedselsysteem. Daarnaast willen we hen doen stilstaan bij hun eigen consumptiepatroon en duurzame alternatieven.
 
Het spel is het leukst met 12 tot 20 spelers. Zijn er meer dan 24 deelnemers en is er nog een lokaal vrij? Verdeel de groep dan in tweeën.
 
De hele speluitleg vind je in de bijlage!
 
 
"De Uit-vlucht (Geen ontsnappen aan)" is een spel van Spoor ZeS i.s.m. Broederlijk Delen. Vragen of opmerkingen? Contacteer ons via chiro.be/jongerenspel

Bijlages

Duur: 150 minuten
Groepen: 1
Intensiteit: 1
Leeftijd: van 14 tot 84 jaaar
Spelers: van 6 tot 30
Soort: escape room
Terrein: binnen
Thema's: duurzaam voedsel