Donut Grow

Donut Grow

De Ideale Wereld, hoe ziet die eruit?

In dit spannend spel bouwen jongeren hun ideale wereld. Is daar plaats voor een school, een ziekenhuis en natuur? Of staat hij vol met winkels? Tijdens het spel komen de jongeren voor moeilijke keuzes te staan. Kies je voor je eigen belang of kijk je toch naar het grote plaatje? Ontdek samen met jongeren wat de donuteconomie juist inhoudt en hoe ieder van ons een rol speelt in het bereiken van een duurzame samenleving.

'Donut Grow' bestaat uit 2 delen: een spel om je ideale wereld uit te bouwen en een methodiek om te reflecteren over de impact van jouw speluitkomst op de wereld. Dat reflecteren doen we aan de hand van een vereenvoudigde donut en concrete voorbeelden.

Dit spel voor +14-jarigen duurt ongeveer 2 en is ideaal voor 6 tot 25 spelers. Ben je met meer? Splits de groep dan op. Het spel is gemaakt voor Chirogroepen én kan in de klas worden gespeeld!

 

Het spel is één keer gratis voor Chirogroepen, gewesten en verbonden. Zij kunnen het spel 'Donut Grow' aanvragen via ons bestelformulier
Scholen kunnen het spel bestellen via broederlijkdelen.be/bestel.

Bijlages

https://chiro.be/file/jongerenspel-donut-grow

Duur: 120 minuten
Leeftijd: 14+ 

Spelers: van 6 tot 25