Een op de zeven personen in België leeft in armoede.  Armoede is een complex probleem waarbij mensen uitgesloten worden op verschillende vlakken in het leven.  De campagne 'Samen Tegen Armoede' wil de complexiteit van het armoedeweb opnieuw zichtbaar maken: armoede is geen keuze, maar een ingewikkeld samenspel van oorzaken en gevolgen.  En dat armoede niet alleen draait rond 'geen geld hebben', kunnen we zichtbaar maken in het armoedeweb. 

Rond dat armoedeweb maakten we een uitdagende quiz die bol staat van doe-opdrachten en visuele quizvragen.

'Het Slimste Web' is een afwisselende quiz om kennis te maken met verschillende aspecten van armoede en meer specifiek het armoedeweb.  Drie tot vijf ploegen strijden met actieve opdrachten, en afwisselend serieuze en ludieke quizvragen tegen elkaar. 

Download de speluitleg, vraag de ondersteunende powerpoint aan op spoorzes[at]chiro.be*, lees de speluitleg door en je bent vertrokken! De speluitleg kan je afdrukken op A5-formaat, je kan dus zelf een boekje printen.

Het spel werd gemaakt door Spoor ZeS i.s.m. Welzijnszorg voor hun campagne in 2016.

 

*In de bijlagen vind je de speluitleg en de powerpoint in pdf. Wil je een powerpoint waar je echt spel mee kan maken, vraag die dan even aan. 

Materiaal

- speluitleg - powerpoint - beamer, laptop - materiaal beschreven in de speluitleg

Bijlages

Duur: 120 minuten
Intensiteit: 2
Leeftijd: van 14 tot 18 jaaar
Spelers: van 6 tot 25
Soort: quiz
Terrein: binnen en buiten
Thema's: Solidariteit , armoede