Breng het water op je akker!

Met dit creatieve spel verplaatsen de deelnemers zich in de situatie van boerengemeenschappen op de Altiplano in Bolivia. Droogte, overstromingen, hagel en vorst teisteren de omgeving. Gevolgen van de klimaatverandering. 

De opdracht is om samen een heus irrigatiesysteem te bouwen met materiaal dat voorhanden is. Niet alleen het weer is onvoorspelbaar. Ook de oude wijze man, de gehaaide zakenman, het mijnbedrijf, allen doen ze hun zegje en bepalen mee of de akkers van het levensnoodzakelijke water voorzien kunnen worden.

Agua Cadabra laat jongeren op een speelse manier kennismaken met de campagne van Broederlijk Delen (2010) over kleinschalige boeren op de Boliviaanse Andesvlakte die te maken krijgen met de gevolgen van klimaatverandering.  

 

Chirogroepen, gewesten en verbonden kunnen één exemplaar van dat spel gratis aanvragen. De moeite waard! Wie er meer wil (of wie niet verbonden is aan de Chiro), betaalt 6 euro per spel. Bekijk of het gedrukte spel nog aan te vragen is via chiro.be/bestelspoorzes

Materiaal

- Print de spelaffiche op 2 vellen A3-papier - Print de spelbrochure. Hierin staat het benodigde materiaal vermeld.

Bijlages

Duur: 180 minuten
Intensiteit: 2
Leeftijd: van 12 tot 18 jaaar
Spelers: van 3 tot 30
Terrein: Best buiten , in de buurt van water (beek of kraantje)
Thema's: Solidariteit , Klimaatverandering , Zuiden , Water