Verbonden

Verbonden

Enkele gewesten samen vormen een verbond

Het verbond, dé brug tussen 'de grote Chiro' en de lokale Chirogroepen en gewesten. Hoe?

Vier basistaken

 • Gewesten ondersteunen:

Het verbond staat het dichtst bij haar gewesten om hen te ondersteunen in hun taken. Ze leren de ploeg kennen en houden hen mee draaiende. Het verbond brengt gewesten tesamen zodat ze elkaar leren kennen en ondersteunt hen bij het ondersteunen van Chirogroepen.

 • Vorming:

Verbonden organiseren Accu (animatorcursus), Haka (hoofdanimatorcursus) en Kick (instructeurcursus), samen met de gewesten. 

 • Nationaal:

Verbonden geven mee richting aan de visie en het beleid van de Chiro, bijvoorbeeld maandelijks via de Chiroraad. Verbonden organiseren ook mee nationale evenementen zoals Ambriage, Aspitrant en Krinkel. 

 • Leven in de ploeg:

Een verbond is ook een hechte vrijwilligersgroep. Er is oog voor de groepsdynamiek en sfeer in de ploeg! 

  “Ik ben net nieuw in het verbond. Geweldig om te voelen dat je allemaal hetzelfde doel en dezelfde goesting hebt om nog iets te doen voor de Chiro. Ik werd direct goed ontvangen en de ploeg is heel open naar nieuwe leden.”

  Eva, verbond Leuven

  "Ambriage was het hoogtepunt voor mij! Als je daar rondloopt en je ziet dat leiding met vanalles bezig is, hier aan’t springen, daar een spel spelen en daar aan’t dansen, dat geeft voldoening als je weet ‘ik heb dit verwezenlijkt’.” 

  Sanne, verbond Brussel

  "Niemand valt uit de boot en iedereen draagt een even groot belang in het totaalplaatje. Die samenhorigheid, die zotte vergaderingen, die prachtige anekdotes maken het werken met deze 'MATEN' veel cooler.”

  Jens, verbond West-Vlaanderen