Gezocht: diversiteitskrak (vrijwilligersvacature)

Iets voor jou?

• Heb jij op één of andere manier kaas gegeten van culturele, fysieke, mentale of financiële diversiteit? Of vind je het gewoon een boeiend thema?
  • Heb je een hart voor de Chiro?
  • Vind je dat ieder kind en elke jongere de kans moet krijgen om in de Chiro te komen?
  • Heb je een idee over hoe je Chiro & diversiteit meer of beter kan matchen en zou je dat idee graag omzetten in een concreet project?
  • Wil je jezelf één werkjaar aansluiten bij de Commissie Diversiteit en zo het diversiteitsbeleid van de Chiro mee uittekenen?

De Commissie Diversiteit

• De Commissie Diversiteit is dé nationale vrijwilligersploeg die een jaar lang werkt aan diversiteit in en rond de Chiro.
  • We werken aan tal van acties en projecten om Chiro toegankelijker te maken voor iedereen. Enkele voorbeelden daarvan zijn: Iedereen Mee Op Kamp, het Animatortraject Op Maat en het Solidariteitsfonds.
  • We werkten mee aan het diversiteitsplan van Chirojeugd Vlaanderen en zetten dus als vrijwilligersploeg onze stempel onder het diversiteitsbeleid van de Chiro.
  • We geven workshops op animatorcursussen en nationale Chiro-evenementen over -hoe kan het ook anders- diversiteit in de Chiro.
  • We vergaderen één keer per maand in Antwerpen, Gent of Brussel. Daarnaast neem je zelf nog wat verantwoordelijkheden op rond onze acties & projecten. Als je een keertje niet kan komen vergaderen, is dat natuurlijk niet erg.

Kom eens kijken!

3 september houden we een open diversiteitsvergadering. Hier leggen we je bij een hapje en drankje even uit hoe we werken, zodat je daar vrijblijvend kan bekijken of het iets voor jou is, je maakt kennis met de ploeg en onze werking.