De Themagroepen

De Themagroepen

Vanaf het werkjaar '22-'23 gaan we van start met drie themagroepen. Themagroepen zijn clusterploegen van verschillende thema’s waarvoor we ons inzetten in Chiroland. Themagroepen organiseren zich meestal rond een WAT, heel concrete materialen zoals spelen, methodieken, workshops, adviezen, … Meestal zijn themagroepen gericht op Chirogroepen en de regionale werking. Uiteraard kunnen zij ook gericht zijn op de nationale ploegen. De thema’s van themagroepen kunnen eindig zijn.

Het is steeds mogelijk om binnen de themagroepen rond nieuwe thema's aan de slag te gaan, zo lang ze passen binnen de slagzin van die themagroep.

Ontdek hieronder de drie themagroepen, let op: de naamgeving is nog voorlopig, dit kan nog veranderen in de toekomst.

Themagroep 1: Samen Doen

Deze themagroep kenmerkt zich als volgt:

In de Chiro spelen en beleven we samen. We zitten in een zandbak waar experimenteren en fouten maken, toegelaten is. Deze themagroep onderscheidt zich in dat experimentele. Ze werken activiteiten, spelen, methodieken, … uit om Chirogroepen (en de beweging) naar een hoger niveau te tillen op vlak van spelen en beleving. En daarbij mag er al eens iets fout lopen.

Volgende thema's vallen onder de themagroep Samen Doen:

Themagroep Samen Doen

Themagroep 2: Samen Leven

Deze themagroep kenmerkt zich als volgt:

Chiro heeft een plaats in de maatschappij en in die maatschappij gebeurt er heel wat waarvan we ons niet kunnen afsluiten. De themagroep ‘Samen leven’ houdt de vinger aan de pols en daagt Chirogroepen (en de beweging) uit om de beste rechtvaardige versie van zichzelf te zijn in hun omgeving.

Volgende thema's vallen onder de themagroep Samen Leven:

Themagroep Samen Leven

Themagroep 3: Samen Werking

Deze themagroep kenmerkt zich als volgt:

Geen Chiro zonder lokale Chirogroep en om zo’n Chirogroep te doen draaien, is er heel wat extra nodig dan een activiteit op zondag. De themagroep ‘Samen Werking’ richt zich op de randvoorwaarden om de Chirowerking in goede banen te leiden. Het zijn thema’s die vaak gecoördineerd worden door groepsleid.st.ers en VB’s.

Volgende thema's vallen onder de themagroep Samen Werking:

Themagroep Samen Werken

Ik wil meewerken!

Leuk! Fijn dat je geïnteresseerd bent om je te engageren voor één of meerdere thema's.
Laat je contactgegevens achter en vertel ons wat je graag wil doen via het contactformulier. Tot binnenkort!