Waarom de Chiro solidair is tijdens #Vuurwerk

Waarom de Chiro solidair is tijdens #Vuurwerk

De Vlaamse regering bespaart (opnieuw) de komende jaren. Kleinere budgetten voor structuren en projecten in de socioculturele sector: dat baart ons zorgen. Op die manier dreigt waardevol samenlevingswerk verloren te gaan.

Denk maar aan Siebe die zorgt voor buurman Gert die in een rolstoel zit, Soena die een participatietraject opzet in de buurt om een nieuwe wijk mee vorm te geven, Hanne die een actie organiseert voor het gemeentehuis om te ijveren voor meer speelruimte in de gemeente of Mo die elke week zijn klas mobiliseert om bomen aan te planten voor schonere lucht. Onze Chirogroepen zetten zich ook in voor die samenleving. Ze zetten zich in voor de gemeenschap om hen heen. Want met de Chiro willen we die gemeenschap mee vorm geven, door mee te doen aan acties en projecten die onze buurt, ons land of zelfs de wereld rechtvaardiger proberen te maken.

Naast de Chiro zijn er tal van socioculturele organisaties waar grotendeels vrijwilligers elke dag samen aan een warme samenleving werken. Het zijn die verenigingen die vrijwilligers ondersteunen, een netwerk vormen en mensen in hun kracht zetten om anderen te versterken. Veel van die verenigingen krijgen het door keuzes van de Vlaamse regering moeilijk om hun werk te doen.

Chirojeugd Vlaanderen is solidair met die verenigingen die net zoals wij elke dag samen bouwen aan een plek waar alle kinderen en jongeren zich - ongeacht hun sociale of culturele achtergrond, ongeacht hun fysieke of intellectuele capaciteiten - thuis kunnen voelen en zichzelf kunnen zijn. Daarom steunen we de VuurWerk-week en zetten we een hele week lang het samenlevingswerk in de kijker. Want dat werk is van onschatbare waarde.

#VuurWerk  #WijZijnChiro