Kasactiviteiten

Kasactiviteiten

Coronamaatregelen werkjaar '20-'21

Deze pagina is nog niet up to date op basis van de laatste informatie van 23 oktober. 

Het is toegestaan om kasactiviteiten te organiseren. Hou jullie tijdens de voorbereiding en de kasactiviteit zelf altijd aan de coronamaatregelen per kleurcode. Hou altijd rekening met de lokale context: als de gemeente er ook achter staat, is dat natuurlijk sterker. 

Opgelet: in code rood wordt contact met externen te allen tijde gemeden. In deze fase organiseer je dus beter geen kasactiviteiten of kies je voor een online alternatief

Hoe organiseer je kas-activiteiten?

Deur-aan-deur verkopen

Deur-aan-deur verkopen raden we af om volgende redenen:

 • Volgens de maatregelen speel je zoveel mogelijk op je eigen terrein. Door huis-aan-huis te verkopen, verlaat je het terrein. Daarnaast moet je contact met externen mijden, dus met iedereen die niet in je afdelingsbubbel zit.
 • Niet iedereen vindt het even fijn dat je aan de deur aanbelt in coronatijden. Mensen kunnen niet weigeren dat je dichtbij komt, je staat immers al aan hun deur.
 • Het kan een impact hebben op het imago van jullie Chirogroep. Buurtbewoners kunnen zich vragen stellen als je met je Chirogroep van huis tot huis loopt in tijden waar iedereen zich aan strenge contactregels moet houden.
   

Bestelling met levering of afhaling

Het is veiliger om op bestelling te werken: via e-mail of een online formulier. 

 • Lever je aan huis, doe dat dan best alleen en uiteraard met afstand, mondmasker én handhygiëne. Ook tijdens het leveren moeten de jeugdwerkregels gerespecteerd worden.
 • Organiseer je afhaalmomenten in jullie lokalen, spreid die dan voldoende. Geef mensen een duidelijk tijdstip waarop ze mogen afhalen zodat ze niet in contact komen met elkaar. Draag zelf een mondmasker, hou afstand en respecteer handhygiëne. Vraag bezoekers om ook een mondmasker te dragen. 

Koken voor de kasactiviteit

Als jullie zelfgemaakte koekjes, spaghettisaus of andere etenswaren willen verkopen, zorg dan zeker dat je je tijdens het bereiden aan de volgende maatregelen houdt: 

 • Draag een mondmasker bij het bereiden en verpakken van de voeding
 • Respecteer handhygiëne en was regelmatig je handen 
 • Hou je ook tijdens het koken aan de jeugdwerkregels: afstand houden bij +18, maximumaantal personen per bubbel, enz.
 • Bekijk de horecaregels die gelden in de keuken