Kasactiviteiten

Coronamaatregelen werkjaar '20-'21

Ga steeds bij de gemeente na wat de regels rond het organiseren van kasactiviteiten zijn in jouw buurt.
Vind hier meer informatie over het organiseren van evenementen.

Waarom wil je de kasactiviteit organiseren?

Stel jezelf en je ploeg eens de vraag waarom je een kasactiviteit doet. Waarom willen jullie deze kasactiviteit organiseren? En waarom willen jullie de activiteit nu organiseren?

Vaak zijn kasactiviteiten zo ingebed in de werking dat ze een traditie worden. Denk er goed over na of jullie op dit moment de opbrengsten van jullie kasactiviteiten nodig hebben. Om daar een beter zicht op te krijgen, kan je het beste de financiële situatie van je groep in kaart brengen. Meer informatie daarover vind je op deze pagina: Financiële situatie van je groep.

Stel je vast dat jullie de opbrengsten van de kasactiviteit niet onmiddellijk nodig hebben, denk er dan eens over na om de activiteit uit te stellen. Het is met de huidige maatregelen namelijk niet evident om een kasactiviteit te organiseren.

Merk je op dat het financieel wél erg moeilijk begint te worden? Neem dan zeker contact op met:

• De stad/gemeente: zij kregen van de Vlaamse overheid extra middelen om de cultuur-, jeugd- en sportverenigingen in hun gemeente te ondersteunen. Meer info hierover op de website van Bataljong.
  • De Chiro via gewest/verbond/secretariaat: wij luisteren graag naar jullie bezorgdheden en vragen, en we denken mee na over een plan van aanpak.

Hoe organiseer je kasactiviteiten?

Willen jullie graag een kasactiviteit organiseren, neem er dan zeker onderstaande aandachtspunten bij.

• Neem contact op met je gemeente. Heel wat lokale besturen hebben extra maatregelen genomen omtrent de verkoop door verenigingen. Sommige gemeenten zijn strenger, andere zorgen voor extra ondersteuning om alles in goede banen te leiden. Vraag na wat er in jouw gemeente kan en mag.
  • Brainstorm over alternatieve acties die passen bij deze tijd. Bv: een wandeling waar via QR-codes een luisterverhaal aan gekoppeld is, biedt plezier aan het hele gezin.
  • Wil je gadgets verkopen met het Chirologo op? Lees dan zeker eerst deze pagina goed door: Badgekes, T-shirts of drinkbussen verkopen.
  • Deur-aan-deurverkoop is in heel het land verboden.

Koken voor de kasactiviteit.

Besluiten jullie om een kook-activiteit te organiseren? Hou dan zeker rekening met de volgende punten:

• Koken kan:
    • Denk goed na over hoe je dit organiseert, en respecteer de jeugdwerkregels wanneer je dit tijdens je activiteit wilt doen.
    • Respecteer steeds de hygiënemaatregelen en draag een mondmasker bij het bereiden van het eten.
  • Bestelling met levering of afhaling kan:
    •  Vraag na bij de gemeente wat mogelijk is.
    •  Werk op bestelling via e-mail of een online formulier. Probeer ook de betaling online te laten verlopen.
    • Zorg voor voldoende afstand, werk met tijdssloten, draag altijd een mondmasker, respecteer de jeugdwerkregels.
    • Volg de richtlijnen voor de horeca over de verkoop van eten en drinken.

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr van 9 tot 17 uur).