Kasactiviteiten

Kasactiviteiten

Coronamaatregelen werkjaar '20-'21

In dit kader vinden jullie de meest up-to-date info over kasactiviteiten tijdens Corona.

Momenteel raden we kasactiviteiten en afhaalacties af. Deur-aan-deur verkoop is in heel het land verboden. Stel geplande kasactiviteiten zo veel mogelijk uit. 

Opgelet: Ga steeds bij de lokale besturen na wat de regels zijn in jouw buurt. Heel wat provincies en gemeenten hebben extra verstrengingen opgelegd over de verkoop door verenigingen. 

 

Hoe organiseer je kas-activiteiten?

Deur-aan-deur verkopen: 

Deur-aan-deur verkopen is momenteel verboden:

 • Volgens de maatregelen speel je zoveel mogelijk op je eigen terrein. Door huis-aan-huis te verkopen, verlaat je het terrein. Daarnaast moet je contact met externen mijden, dus met iedereen die niet in je afdelingsbubbel zit.
 • Niet iedereen vindt het even fijn dat je aan de deur aanbelt in coronatijden. Mensen kunnen niet weigeren dat je dichtbij komt, je staat immers al aan hun deur.
 • Het kan een impact hebben op het imago van jullie Chirogroep. Buurtbewoners kunnen zich vragen stellen als je met je Chirogroep van huis tot huis loopt in tijden waar iedereen zich aan strenge contactregels moet houden.
   

Bestelling met levering of afhaling

Vraag steeds eerst de toestemming bij je gemeente.

Het is veiliger om op bestelling te werken: via e-mail of een online formulier. 

 • Lever je aan huis, doe dat dan best alleen en uiteraard met afstand, mondmasker én handhygiëne. Ook tijdens het leveren moeten de jeugdwerkregels gerespecteerd worden.
 • Organiseer je afhaalmomenten in jullie lokalen, spreid die dan voldoende. Geef mensen een duidelijk tijdstip waarop ze mogen afhalen zodat ze niet in contact komen met elkaar. Draag zelf een mondmasker, hou afstand en respecteer handhygiëne. Vraag bezoekers om ook een mondmasker te dragen. 

Koken voor de kasactiviteit

Als jullie zelfgemaakte koekjes, spaghettisaus of andere etenswaren willen verkopen, zorg dan zeker dat je je tijdens het bereiden aan de volgende maatregelen houdt: 

 • Draag een mondmasker bij het bereiden en verpakken van de voeding
 • Respecteer handhygiëne en was regelmatig je handen 
 • Hou je ook tijdens het koken aan de jeugdwerkregels
 • Bekijk de horecaregels die gelden in de keuken