Eurocourse

Eurocourse

Eurocourse

Elk jaar organiseert een van de landen die lid is van Fimcap Eurocourse. Geen idee wat Fimcap is? Dat is de internationale federatie van katholieke parochiale jeugdbewegingen. Het is een grote familie van jeugdwerkers, jongeren en kinderen over heel de wereld. Er zijn 29 landen lid van Fimcap, verspreid over 26 landen op 4 continenten. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Kinderen en jongeren samenbrengen in hun vrije tijd, door middel van activiteiten in lokale groepen. Chiro dus, maar dan buiten de landsgrenzen.

Eurocourse is een soort animatorcursus, maar dan over de grenzen heen. Je werkt en discussieert er een heel weekend rond een bepaald thema. Naast die inhoudelijke momenten wordt er ook tijd voorzien voor een internationale avond, een spel en een beentje zwieren. Het thema van de volgende Eurocourse moeten we je nog even schuldig blijven, maar reken er maar op dat het de moeite zal zijn!

Wanneer?

Eurocourse vindt plaats van 14 tot 21 april 2018. 

Wie?

Eurocourse is een unieke ervaring. Daarom mogen we maar vier mensen afvaardigen van de Chiro. Wees er dus snel bij!

Je moet actief zijn binnen de Chiro (als lid, leiding of kaderleiding) en je kunnen redden in het Engels.

Waar?

Vertegenwoordig de Chiro op Eurocourse in het Verenigd Koninkrijk!

Kostprijs

Voor Eurocourse dient de gastorganisatie een subsidieaanvraag aan. Zo kunnen ze de kosten voor iedereen zo laag mogelijk houden. De uiteindelijke kostprijs van Eurocourse hangt vooral af van de accommodatie en de reisafstand naar het gastland.

De subsidieaanvraag voor Eurocourse 2018 werd al goedgekeurd. Wil je erbij zijn en reis je vanuit België naar het VK, dan krijg je tot 275 euro reiskosten terugbetaald via de subsidies van de organisatie. De rest – we weten helaas nog niet hoeveel dat is – betaal je zelf. We delen die prijs mee zodra we meer weten!

Hoe inschrijven?

Je kan je binnenkort inschrijven op deze pagina.