Eurocourse

Eurocourse

Eurocourse

GEANNULEERD: In de Chiro doen we er alles aan om de uitbraak van het Coronavirus zo veel mogelijk af te remmen. Daarom lassen we alle cursussen af t.e.m. 19 april. Zo ook de Eurocourse.

We houden jullie op de hoogte indien er toch een andere data komt. Wie vragen heeft, mag altijd mailen naar [email protected].  

-

Elk jaar organiseert één van de landen die lid zijn van Fimcap Eurocourse.

Fimcap?

Fimcap is de internationale federatie van katholieke parochiale jeugdbewegingen. Het is een grote familie van jeugdwerkers, jongeren en kinderen over heel de wereld. Er zijn 30 organisaties lid van Fimcap, verspreid over 26 landen op 4 continenten. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Kinderen en jongeren samenbrengen in hun vrije tijd, door middel van activiteiten in lokale groepen. Chiro dus, maar dan buiten de landsgrenzen.

Eurocourse?

Eurocourse is een soort animatorcursus, maar dan over de grenzen heen. Je werkt en discussieert er een heel weekend rond een bepaald thema. Naast die inhoudelijke momenten wordt er ook tijd voorzien voor een internationale avond, een spel en een beentje zwieren. Het thema van de volgende Eurocourse moeten we je nog even schuldig blijven, maar reken er maar op dat het de moeite zal zijn!

Wanneer?

Eurocourse vindt plaats van 13 tot 18 april 2020 (aankomstdag op 12 april, vertrekdag op 19 april) . GEANNULEERD!

Wie?

Eurocourse is een unieke ervaring. Daarom mogen we maar 4 personen afvaardigen van Chirojeugd Vlaanderen. Wees er dus snel bij!

Je moet actief zijn binnen de Chiro (als lid, leiding of kaderleiding), tussen de 18 en 25 jaar zijn, en je kunnen redden in het Engels.

Waar?

Vertegenwoordig de Chiro op Eurocourse op eigen bodem, want dit jaar gaat de Eurocourse gewoon in België door op de Heibrand!

Kostprijs

Voor Eurocourse dient de gastorganisatie (wij dus) een subsidieaanvraag aan. Zo kunnen we de kosten voor iedereen zo laag mogelijk houden. De uiteindelijke kostprijs van Eurocourse hangt dan vooral af van de accommodatie en vervoersonkosten.

De subsidieaanvraag voor Eurocourse 2020 werd goedgekeurd. De finale kost wordt later gecommuniceerd.

Hoe inschrijven?

Deze cursus is geannuleerd, dus je kan niet meer inschrijven.