Worldcamp

Worldcamp

Wat is Worldcamp?

'WORLDCAMP 2021 IS OMWILLE VAN COVID-19 DOOR DE ORGANISATIE UITGESTELD NAAR DE ZOMER VAN 2022'

Maak je klaar voor onvergetelijke ontmoetingen en een buitengewone ervaring die je dichter brengt bij de plaatselijke bevolking door een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Slechts om de drie jaar krijgen drie tot vijf kaderleiding de kans om deel te nemen aan het Worldcamp. Dat wordt georganiseerd door één van de landen die lid zijn van Fimcap. Fimcap is de internationale koepel van parochiaal georganiseerde jeugdbewegingen waar wij met Chirojeugd Vlaanderen ook lid van zijn.

Worldcamp brengt een zestigtal jonge leiders en leidsters van over heel de wereld samen rond een bepaald thema. Tijdens Worldcamp 2018, in de Filipijnen, was dat het thema 'responsible consumption'.

Tijdens een eerste kennismakingsweek verken je het thema, wordt er gespeeld en gediscussieerd. Daarna draai je een week mee in enkele lokale projecten.  Je wordt verdeeld in kleinere groepjes en helpt bij bijvoorbeeld de heropbouw van een schooltje of de aanleg van watervoorzieningen voor afgelegen dorpjes. Na die onderdompeling in de cultuur volgen nog enkele dagen nabespreking en evaluatie om het kamp in schoonheid af te sluiten. Een avontuur waarbij je terugkeert met heel veel indrukken en inspiratie. 

Wanneer?

Worldcamp gaat door om de drie jaar. De volgende editie staat gepland in juli 2022