Eurocamp

Elk jaar organiseert een van de landen die lid is van Fimcap het EuroCamp. Geen idee wat Fimcap is? Dat is de internationale federatie van parochiaal georganiseerde jeugdbewegingen. Het is een grote familie van jeugdwerkers, jongeren en kinderen over heel de wereld.  30 organisaties zijn lid van Fimcap, verspreid over 27 landen op 4 continenten. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Kinderen en jongeren samenbrengen in hun vrije tijd, door middel van activiteiten in lokale groepen. Chiro dus, maar dan buiten de landsgrenzen.

EuroCamp is een activiteit voor jonge mensen die niet per se voorgaande internationale ervaring moeten hebben. Het is een goed startpunt als je geïnteresseerd bent in de wereld om je heen en als je die wil verkennen in plaats van thuis te zitten.

Het thema van Eurocamp zal in 2018 'No space for poverty' zijn.
Op het programma staan ijsbrekers en teambuildingsactiviteiten, een internationale avond, spel en discussie.

Wanneer?

EuroCamp vindt plaats begin augustus 2018. De exacte datum zal nog gecommuniceerd worden. 

Wie?

EuroCamp is een unieke ervaring. Daarom kunnen we maar vijg mensen afvaardigen van de Chiro. Wees er dus snel bij als je je aangesproken voelt.

Je leeftijd moet tussen 16 en 20 liggen, je moet actief zijn binnen de Chiro (als lid, leiding of kaderleiding) en je kunnen redden in het Engels.

Waar?

Eurocamp gaat dit jaar door in Malta. Neem alvast een kijkje op de kaart van Fimcap (je weet wel, de overkoepelende organisatie met 30 leden waarover we het hierboven al hadden).

Kostprijs

Voor EuroCamp dient de gastorganisatie een subsidieaanvraag aan. Zo kunnen we de kosten voor iedereen zo laag mogelijk houden. De uiteindelijke kostprijs van EuroCamp hangt vooral af van de accommodatie, subsidies en de reisafstand naar het gastland. Voor deelname aan fimcapactiviteiten geldt wel dat de maximumprijs voor activiteiten binnen Europa 480 € is. 

Hoe inschrijven?

Inschrijvingen zijn nog niet geopend. Hou deze pagina of de facebookpagina van de Dienst Internationale Activiteiten in de gaten voor meer info.