Vorming geven - Wat houdt een stage in?

Vorming geven - Wat houdt een stage in?

Wat gebeurt er juist tijdens die stage?

Tijdens de cursus maak je kennis met de competenties van animator, hoofdanimator of instructeur. Op het einde van de cursus blik je terug op jezelf: waar ben ik al goed in, waar moet ik nog aan werken tijdens mijn stage? Dat is de basis voor een stageplan.

De stage begint met een gesprek over dat plan. Waar wil de stagiair(e) aan werken en hoe wil hij of zij dat doen? De stagiair(e) heeft de mogelijkheid om tijdens de stage zijn of haar leerproces bij te houden in het trajectboekje. 

Op het einde van de stage is er een eindgesprek. Hiervoor kan je de Trivialmethodiek gebruiken. Tijdens het eindgesprek neem je ook de tijd om het deel van de Vlaamse overheid in te vullen.

De input van de gesprekken is de basis voor het reflectiemoment. De feedback is heel belangrijk voor het afronden van het traject. Het is belangrijk dat stagebegeleiders zich dus bewust van hun  rol en dat ze deze ook met voldoende verantwoordelijkheid opnemen.

Contact

Heb je vragen over cursussen, stages, reflectiemomenten, workshops of andere vormingsgerelateerde dingen? Mail ons en wij helpen je graag verder!