Vijf tips waardoor écht iedereen leiding kan zijn

Vijf tips waardoor écht iedereen leiding kan zijn

Op zoek naar een rol voor leiding met een beperking

Vijf tips waardoor echt iedereen leiding kan zijn

Voor sommige aspi's is leiding worden niet evident. Er komt heel wat kijken bij leiding zijn en het hele leidingsengagement is soms onhaalbaar voor sommige leiding-in-spe. En dan spreken we niet over leiding die misschien liever lui dan moe zijn of ook een weekendjob hebben om een zakcentje bij te verdienen. 

Om ook jongeren met bijvoorbeeld een beperking, ASS, ADHD, psychische problemen, ... de kans te geven om een leidingsengagement op te nemen, kunnen deze tips je verder helpen. Zo kan echt iedereen leiding worden! 

1. Denk in deeltaken i.p.v. het volledige pakket

Denk eens los van de bestaande patronen in jouw groep en bespreek of iemand ook leiding kan zijn als hij/zij alleen een deel van deze taken opneemt? Wie weet is het voor jouw groep ook al superwaardevol als iemand bijvoorbeeld om de twee weken op zondag vlinderleiding is! 

2. Laat je ondersteunen door het Leiding Op Maat-traject

Vindt niet iedereen in jouw leidingsploeg het evident dat iemand met een beperking leiding wordt? Hebben jullie wat ondersteuning nodig in het zoeken naar een rol voor iemand met een beperking? Of zou jouw medeleiding met een beperking graag wat bagage opdoen op Accu, maar denk je dat hier wel wat extra begeleiding nodig voor is?

3. Focus op talenten

Staar je niet blind op wat iemand met een beperking niet kan, maar ga vooral op zoek naar wat hij/zij net wel heel goed kan! Wedden dat iedereen die leiding wilt worden minstens één talent heeft dat goed van pas komt in jouw Chirogroep?

Kan hij/zij volgens jou echt een bepaalde verantwoordelijkheid of opdracht niet dragen? Zeg dit eerlijk en ga vervolgens op zoek naar een taak waarin hij/zij wel kan schitteren.

4. Zoek naar een rol op maat

Ga op zoek naar een leidingsrol die zo veel mogelijk op maat is van de jongere met een beperking die leiding wilt worden. Ga in gesprek met de nieuwe leiding en bespreek samen welke leidingstaken hij/zij supergraag zou opnemen, wat hij/zij keigoed kan en wat misschien enkel lukt als er bepaalde ondersteuning kan gegeven worden. Overweeg als leidingsploeg ook goed welke ondersteuning jullie kunnen bieden. Mix en match tot jullie samen de meest geschikte rol gevonden hebben! 

5. Ga voor een win-win-win-situatie

  • Win 1: de leiding met een beperking haalt zelf plezier uit zijn/haar opdracht in de Chiro
  • Win 2: wat hij/zij doet in de Chiro heeft een meerwaarde voor de Chirowerking. Bijvoorbeeld: je leden ontdekken hoe het is om een leiding met een beperking te hebben. 
  • Win 3: de andere leiding hebben ook echt iets aan de inzet van deze leiding

Zo is niemand het vijfde wiel aan de wagen en voorkom je ergernissen!

Contact

Heb je een vraag over Leiding Op Maat? Stuur ons hier een berichtje!