Jaarthemaverhaal: verdriet

Jaarthemaverhaal: verdriet

#çava?! #meetEenhoorn 

-12 

“Eenhoorn? Alles oké?” Eekhoorn komt aan bij de weide en treft Eenhoorn in alle staten aan. Die is als een eenhoorn zonder hoorn aan het zoeken en keert elk grassprietje en elke steen om. “Eenhoorn, wat doe je toch?” Eekhoorn begrijpt er niets van.  

“Ik ben mijn knuffelbeer kwijt”, snikt Eenhoorn. “Ik heb al overal gezocht.” Er rolt een traan over Eenhoorns wang en zijn manen kleuren blauw.  

“Kop op, we gaan samen zoeken!” zegt Eekhoorn optimistisch. Het duo zoekt de hele dag. Ze keren elke centimeter van de weide ondersteboven, doorzoeken elke boom en struik in het bos en trotseren zelfs het tranendal op zoek naar de beer. Eenhoorn wordt alsmaar droeviger. Zijn manen hebben het hard te verduren: ze worden alsmaar donkerder blauw. Eekhoorn probeert de moed erin te houden, maar wanneer de avond valt, moet ook hij toegeven dat de beer nu definitief nergens meer te bespeuren is.  

“Het spijt me heel erg,” probeert Eekhoorn te troosten, “maar ik vrees dat we je beer niet meer zullen vinden.” De tranen stromen over Eenhoorns wangen. “Maar ik kan je wel een andere knuffel geven.” Eenhoorn stopt met wenen. Wanneer Eekhoorn hem stevig vastneemt, voelt hij zich warempel een beetje beter. Zijn manen kleuren al wat minder donkerblauw. 

 

+12 

Pling! Eenhoorn herkent het geluid van een inkomend chatbericht meteen. De profielfoto van zijn vriend Eekhoorn verschijnt op zijn scherm.  

“Eenhoorn, wat zie ik nu? Je Facebookstatus is een blauw gebroken hartje?” leest hij. Eenhoorn zucht diep. “Misschien doet het wel deugd om er even over te praten”, denkt hij. Hij begint te typen: “Weet je nog dat ik je vertelde over dat afspraakje?” Nu hij begonnen is, is er geen houden meer aan. Eenhoorn stort zijn hart uit. Over hoe hij zo verliefd was geweest, over zijn afspraakje dat echt perfect was geweest, over hoe hij uitkeek naar een tweede date. Tijdens het typen kleuren de manen van Eenhoorn donkerblauw. Hij voelt zijn tranen opkomen, maar blijft dapper doortypen. Hij heeft dagenlang op wolkjes gelopen. Maar hoe langer er geen antwoord kwam op zijn vraag om een tweede date, hoe droeviger Eenhoorn werd. Hij vertelt Eekhoorn nu over het laatste berichtje dat hij van zijn crush gekregen heeft: of hij alsjeblieft geen contact meer wilde opnemen.  

Eekhoorn heeft alles nauwgezet gevolgd. Nu Eenhoorn even niets meer typt, vraagt hij voorzichtig: “Wat kan ik voor je doen?”  

“Niet veel”, stuurt Eenhoorn terug. Hij veegt zijn tranen weg.  

“Blijf waar je bent,” leest Eenhoorn dan, “ik kom eraan.” Weemoedig denkt Eenhoorn: wat heb ik toch geluk met zo'n goede vriend. Hij voelt zich al een beetje beter nu hij weet dat Eekhoorn eraan komt. 

 

 

Babbelkaarten 

 

Wat maakt jou onzeker? Wanneer was je echt trots op jezelf? En stel dat je een dier was, welk zou dat dan zijn? 

Gebruik de babbelkaarten die je bij Dubbelpunt kreeg en leer elkaar op die manier nog beter kennen!