Verhoging aansluitingskost

Verhoging aansluitingskost

Aansluitingskost Chirojeugd Vlaanderen stijgt

Na acht jaar zijn wij genoodzaakt om volgend werkjaar de aansluitingskost te verhogen. Dat is het geld dat Chirogroepen per lid aan Chirojeugd Vlaanderen betalen om dat lid aan te sluiten en te verzekeren. In plaats van 12 euro zal je als groep nu 15 euro per lid betalen. We zijn ons ervan bewust dat het al dure tijden zijn voor Chirogroepen, ouders en leden. Om diezelfde reden lanceert Chirojeugd Vlaanderen ook een sociaal tarief. Zo hopen we Chiro voor iedereen betaalbaar te houden. Voor wie onder dat sociaal tarief valt, betaal je maar 7,50 euro, de helft dus van de standaard aansluitingskost.

Waarvoor wordt dat geld gebruikt?

Met het geld dat groepen aan Chirojeugd Vlaanderen betalen, wordt allereerst de aansluiting bij de verzekering bekostigd voor leden, leiding en helpende handen. Op die manier kunnen jullie zorgeloos spelen en kattenkwaad uithalen, want als er eens iets misgaat, dan weet je dat de Chiro en onze verzekering jullie daarin bijstaan. Verder worden er ook Dubbelpunt, de Vlam en heel wat andere materialen mee gefinancierd die jullie gratis in De Banier en in jullie brievenbus vinden. En er gaat natuurlijk ook een deel naar de organisatie van onze vormingen, evenementen, de kaderwerking, het Groepsadministratieportaal (GAP), de Chirowebsite, enz. Een complexe, financiële balanceeroefening die onze beheersgroep, samengesteld uit Chirovrijwilligers en -medewerkers, jaarlijks met de grootste zorg maakt.

Sociaal tarief

Voor leden en leiding die het financieel moeilijker hebben, zal er vanaf volgend werkjaar een sociaal tarief mogelijk zijn. We moedigen jullie uiteraard aan om dat sociaal tarief ook door te trekken in het lidgeld. Zo is de kostprijs van Chiro hopelijk voor zo weinig mogelijk kinderen en jongeren een hindernis. Je kan bij inschrijving in het GAP aanvinken voor wie het sociaal tarief geldt. Om ervoor in aanmerking te komen, hoeven leden of leiding geen bewijsstukken voor te leggen. We hebben er alle vertrouwen in dat jullie daar als leiding op een verantwoorde manier mee zullen omgaan.

Doorrekenen verhoging

Ongetwijfeld roept de verhoging van de aansluitingskost vragen op: over jullie financiële situatie maar misschien ook over een mogelijke verhoging van jullie eigen lidgeld. Wat jullie met dat laatste doen, beslissen jullie uiteraard zelf. Denk daar goed over na en bekijk alle opties. Zo kan je bijvoorbeeld sponsoring zoeken voor jullie kamp of evenement, een extra geldactie organiseren of kan je voor bepaalde kosten en initiatieven een beroep doen op ondersteuning door Chiro Voor Chiro. Op de pagina Chiro betaalbaar voor iedereen lijsten we een hoop tips en tricks op om Chiro betaalbaar te houden en jullie lidgeld niet te moeten optrekken. Tips over hoe je dit kan bespreken met je leidingsploeg vind je hier.

Vragen?

Vragen of bezorgdheden over de verhoging van de aansluitingskost of over het sociaal tarief? Contacteer ons via info@chiro.be.