Lidgeld

Lidgeld

Om je voor een jaar aan te sluiten bij een Chirogroep betaal je lidgeld. Gemiddeld vraagt een groep 35 euro lidgeld, maar dat verschilt van groep tot groep. Het kampgeld is niet inbegrepen in die prijs.

In het lidgeld zijn de volgende zaken inbegrepen:

  • Verzekering
  • Aankopen spelmateriaal zoals ballen, hoepels, scharen, potloden, enz.
  • Onderhoud of huur van de Chirolokalen, elektriciteit en water
  • Soms een extraatje om bijvoorbeeld chips te kopen voor een feestje

Bij sommige groepen zit de aankoop van een koek en een sapje voor tijdens de Chironamiddag ook in het lidgeld inbegrepen.

Bij de Chiro proberen we het lidgeld zo laag mogelijk te houden zodat iedereen kan meedoen. Daarom organiseert de leiding regelmatig activiteiten om extra geld in te zamelen. Een eetfestijn, een fuif, een zomerbar of quizavond? Zo kan de Chirogroep de werking financieel gezond houden.

Kan je het lidgeld niet betalen?

Het ziekenfonds

Er zijn ziekenfondsen die een deel van je kamp- of lidgeld terugbetalen.

Fiscaal aftrekbaar

Je kan de extra kosten voor de Chiro voor kinderen onder 14 jaar aftrekken van de belastingen. Voor kinderen met een zware beperking kan dat tot 21 jaar. Daarvoor heb je een attest nodig. Vraag het dus zeker aan de leiding!

Vraag hulp

De leiding wil graag zoveel mogelijk kinderen in de Chiro. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om het lidgeld te betalen. Aarzel niet om hulp te vragen. Een afbetaling op maat of een lagere prijs? De leiding zoekt graag mee naar oplossingen!