Leeftijdsgroepen

Tijdens de Chironamiddag spelen we samen in groep.  Omdat elke leeftijd anders is, spelen we met kinderen en jongeren van dezelfde leeftijd.  In sommige Chirogroepen spelen de jongens en meisjes samen, in andere apart.

Zo maken ze nieuwe vrienden en veel plezier. Ze leren solidair te zijn en elkaar te respecteren. De meeste Chirogroepen gebruiken de volgende benamingen voor hun leeftijdsgroepen (meestal afdelingen genoemd):

Ribbels (6 tot 8 jaar)

We doen kringspelletjes, spelen verstoppertje, bouwen een kasteel met trollen en kabouters, zingen leuke liedjes, enz.

Speelclub (8 tot 10 jaar)

We voetballen of spelen astronaut.  We lachen en springen, maken knutselwerkjes of gaan op uitstap, enz.

Rakwi's (10 tot 12 jaar)

We spelen baseball en andere actieve activiteiten.  We bouwen kampen in het bos, spelen met klei en verkleden ons, enz.

Tito's (12 tot 14 jaar)

We doen pleinspelen en vervelen ons nooit.  Tussendoor praten we over onze favoriete hobby, of over wat er op school gebeurd is, enz.

Keti's (14 tot 16 jaar)

We doen een fietstocht of spelen toneel.  We houden een fotozoektocht in de stad, of organiseren een volleybalcompetitie, enz.

Aspi's (16 tot 18 jaar)

We spelen een groot stadsspel of doen een quiz.  We bereiden ons voor op het leiding worden.

Leiding (+18)

Dit is de leeftijd waarop jongeren zelf leiding worden.  Een grote verantwoordelijkheid, waarvan ze erg veel leren.

Groeilijn

De groeilijn beschrijft per afdeling hoe je een aangepast aanbod kunt voorzien voor elke leeftijdsgroep.

Afdelingsfiguren

Elke afdeling heeft een mascotte: het afdelingsfiguur. Kom hier meer over hen te weten en download gratis hun afbeelding.