Leeftijdsgroepen

Leeftijdsgroepen

Tijdens de Chironamiddag spelen we samen in groep. Omdat elke leeftijd anders is, spelen we met kinderen en jongeren van dezelfde leeftijd. Die leeftijdsgroepen noemen we afdelingen.

In elke afdeling doen de leden activiteiten aangepast aan hun leeftijd. Ze maken nieuwe vrienden en hebben veel plezier. Bij de Chiro leren we solidair zijn en elkaar respecteren. De meeste Chirogroepen gebruiken de volgende benamingen voor hun afdelingen: 

Ribbels (6 tot 8 jaar)

De schattigste bende! Ze leren spelletjes kennen zoals verstoppertje en tikkertje. En dat allemaal met veel fantasie: prinsen en prinsessen, trollen of kabouters, enz. 

Rupsje Ribbel

Speelclub (8 tot 10 jaar)

Ze voetballen of spelen astronaut. Ze lachen en springen, maken knutselwerkjes of gaan op uitstap. De nadruk ligt op de wereld ontdekken en veel spelen. 

Mazzel

Rakwi's (10 tot 12 jaar)

Ze spelen baseball en andere activiteiten om zich uit te leven. Ze bouwen kampen in het bos, spelen met klei en verkleden zich voor een toneel. Ze leren vooral samenwerken. 

Sjoepap

Tito's (12 tot 14 jaar)

Ze doen uitdagende spelen. Tussendoor praten ze over hun idolen of over wat er op school gebeurd is. Ze gaan samen op weekend en vormen zo een hechte groep.

Flamm en Spetter

Keti's (14 tot 16 jaar)

Ze doen een fietstocht of zingen luidkeels mee met hun favoriete lied. Ze houden een fotozoektocht in de stad of organiseren een volleybalcompetitie.

Bo De Bever

Aspi's (16 tot 18 jaar)

Hoewel ze al wat ouder zijn, spelen de aspi's ook nog. Een stadsspel, een quiz of De Mol, telkens met dat extraatje. Ze gaan op weekend met hun afdeling en spreken ook buiten de Chiro vaak af. 

Freek De Egel

Leiding (+16)

In kleine groepjes zijn ze verantwoordelijk voor een afdeling. Een boeiende uitdaging en waardevolle ervaring.

Groeilijn

De groeilijn is een hulpmiddel voor leiding om per afdeling een gepast aanbod te kunnen voorzien.

Afdelingsfiguren

Elke afdeling heeft een mascotte. Kom hier meer over hen te weten en download hun afbeelding.