Een heel jaar NatuurLeuk!

Een heel jaar NatuurLeuk!

Leiding en begeleiding die Krinkel 2004 meemaakte, proefde bij de start van het nieuwe werkjaar al heel wat van het thema. De Krinkelvitamines willen we zeker niet onderschatten, maar met jouw hulp maken we van NatuurLeuk! echt een jaar-thema.

Dubbelpunt

Vijf nummers van Dubbelpunt worden dit jaar aan het jaarthema besteed.
In het septembernummer vind je de algemene duiding. Bovendien wordt in de vijf afdelingsartikels aandacht besteed aan "NatuurLeuk! je afdeling begeleiden".
In oktober, december, maart en juni komt telkens een seizoen aan bod. Herfstactiviteiten, winterspelen, lentemomenten en zomerbivakkeren… nog maar eens nummers om in te binden!

NatuurLeuk!-posters

Zo'n heel jaar NatuurLeuk!, hoe ga je dat na? Wel, daarvoor krijgt elke ploeg de NatuurLeuk!-posters.
Elke afdeling krijgt een poster met verschillende soorten natuurterreinen en spelaanzetten. Speel je op zo'n terrein een spel, dan kun je daarvan een foto kwijt op de poster.
Ook elke leidingsploeg krijgt een poster. Daarop vind je de NatuurLeut-vragen. Dat zijn ja/nee-vragen die aanzetten geven om NatuurLeuk!e activiteiten te maken, een NatuurLeuk! groepsbeleid te voeren en NatuurLeuk! op bivak te trekken. Je kunt ze gebruiken als checklist en als blijvende herinnering in het leidingsheem.

Bliep en Ploep

Leven in de brouwerij! Bliep en Ploep zijn het hele jaar van de partij. Bliep en Ploep zijn twee bewoners van de planeet Luminium. De natuur is onbekend terrein op Luminium, aangezien de hele planeet bedekt is met hoogtechnologische ambachtelijke zones… Tijdens Krinkel 2004 kwamen Bliep en Ploep voor het eerst naar "de blauwe planeet", op zoek naar wat blauws voor de honderdste verjaardag van koning Azzuro XIV. Bliep mocht de expeditie leiden, omdat hij nu eenmaal het meeste uitblinkt, fysiek én mentaal. En Ploep, wel, die mocht mee als noodgeval, en ook wel een beetje omdat hij de zoon van de koning is. Wil je meer over hen lezen? In Dubblpunt vind je in elk seizoensnummer een avontuur van Bliep en Ploep. Tekeningen van Bliep en Ploep vind je op www.chiro.be/natuurleuktekeningen en op de [email protected]-cd.

Het NatuurLeuk!-lied

Lawaai in de keet! Er is NatuurLeuk! ook een lied!  

Krakmoment: Vroege Vogels

De natuur in! Dat is de kern van NatuurLeuk!, en dat doen we dus ook op het Krakmoment. We proberen gewestelijk met zoveel mogelijk leiding en leden in de natuur te spelen, rond dezelfde datum: 6 maart 2004.
Vroege Vogels? Tja, in de natuur spelen in de lente is niet overal even NatuurLeuk! Veel vogels en dieren zorgen dan namelijk voor hun kleintjes. Veel van die vogels komen in de volgende anderhalve maand terug naar ons land van hun overwinteringplaats. Daarom trekken we vroeg de natuur in, vroeger dan die vogels… Zo zorgen we het beste voor de natuur.
Meer daarover hoor je bij je gewest, en kun je in februari lezen in Dubbelpunt.