Solidariteitsproject voor het basisonderwijs

Nieuw: Delen is broodnodig!

'Delen is broodnodig', dat zullen de leerlingen ontdekken met dit lagere schoolproject. Neem nu die boterham die je 's middags eet. Zonder de bakker, die het brood maakt, en je mama of papa, die het brood gaan halen, zou je er nu niet lekker van kunnen smullen. Als we niet met elkaar delen, zouden we er maar beteuterd uitkomen. En daarom is delen brood-nodig!

Tijdens dit project maken we kennis met Christopher, een jongen uit Sia, Democratische Republiek Congo.
Wat vindt hij broodnodig? En hoe gaan hij en zijn familie te werk om dat te realiseren?
Daarnaast vieren we een verjaardag, want Broederlijk Delen wordt 60!
Het moment om in de kijker te zetten dat 'broederlijk' delen broodnodig is: met je naasten, met mensen veraf en ook met de aarde.
 

'Delen is broodnodig!' is een speels, vakoverschrijdend project voor het lager onderwijs. Het vertaalt de campagne van Broederlijk Delen op een leuke, belevende manier naar de klas.

Het materiaal

Handleiding voor de leerkracht (€5)

In de handleiding vind je per week het thema en het verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, een afsluiter en leuke weetjes: voor elk wat wils!

Cover handleiding Delen is broodnodig
Cover werkboekje onderbouw Delen is broodnodig
Cover werkboekje bovenbouw Delen is broodnodig

Het werkmateriaal voor de leerlingen

(Het werkmateriaal voor de leerlingen kost € 1 per exemplaar. Vanaf 10 exemplaren is dat 90 cent en vanaf 60 exemplaren 75 cent.)

Een speels boekje voor elke leerling met daarin opdrachten, de tekeningen van het verhaal, de partituren van het lied, en enkele extra's.

We voorzien een apart boekje voor de onderbouw (tweede - vierde leerjaar) en voor de bovenbouw (vijfde en zesde leerjaar).

Themalied - 'Delen doet goed'

Dit jaar werken we met het lied ‘Delen doet goed!'. Je kunt het samen met de leerlingen zingen na de afsluiter. Het lied en de partituur kan je gratis downloaden via broederlijkdelen.be/bestel.

Het lied met videoclip vind je op youtube.com/broederlijkdelen.

Campagneclips

€ 10 op usb-stick, € 5 als download. Te bestellen via broederlijkdelen.be/bestel.

PowerPointpresentatie met campagneverhaal op maat van kinderen

Het verhaal van onze campagne 'Delen doet goed. Ook met het Zuiden' aan de hand van sprekende foto's.

Gratis te downloaden via broederlijkdelen.be/bestel.

Alle downloads

Vanaf dit jaar stellen we alle bijlagen van het lagere schoolproject ook online beschikbaar, zodat je die gratis kan downloaden. Hieronder kan je per thema de verschillende bijlagen downloaden.