Solidariteitsproject voor het basisonderwijs

Nieuw: Compartamos - laten we delen! 

In 'Compartamos - laten we delen!' leren we Isis en haar familie kennen. Isis is een 11-jarig meisje uit Colombia. Isis en haar omgeving proberen te leven in harmonie met mens en natuur, maar in Colombia wordt dit evenwicht verstoort door de mijnbouw. Benieuwd hoe Isis leert hoe ze het evenwicht mee kan herstellen en beschermen? Ontdek het in dit nieuwe lagere schoolproject! 

'Compartamos - laten we delen!' is een speelse en belevende vertaling van de vastencampagne van Broederlijk Delen voor de basisschool. Vertrek van het interessante verhaal van Isis en breng zo de campagne op kindermaat in je klas. 

Het materiaal

Handleiding voor de leerkracht (€6)

In de handleiding vind je per week het thema en het verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, een afsluiter en leuke weetjes: voor elk wat wils!

Cover Compartamos
Cover onderbouw
Cover Bovenbouw

Het werkmateriaal voor de leerlingen

Een speels boekje voor elke leerling met daarin opdrachten, de tekeningen van het verhaal, de partituren van het lied, en enkele extra's.

We voorzien een apart boekje voor de onderbouw (tweede - derde leerjaar) en voor de bovenbouw (vierde - zesde leerjaar).

Themalied - 'Delen doet goed'

Dit jaar werken we met het lied ‘Delen doet goed'. Je leert samen met de leerlingen een strofe na elke lesweek. Het lied en de partituur kan je downloaden met je gepersonaliseerde link via webshop.broederlijkdelen.be.

Alle downloads

Vanaf dit jaar stellen we een aantal bijlagen van het lagere schoolproject ook online beschikbaar, zodat je die gratis kan downloaden. Hieronder kan je de gratis bijlagen van dit jaar terugvinden.