Solidariteitsproject voor het basisonderwijs

Nieuw: Samen over de Drempel

In 'Samen over de drempel' leren Fatmira en haar vriendjes dat het niet gemakkelijk is om een nieuw huis te vinden. En dat er heel wat onrecht aan te pas komt bij de huizenjacht. Benieuwd hoe ze dat leren? Ontdek het in dit nieuwe Robbyproject. 

'Samen over de drempel' is een speelse en belevende vertaling van de Samen Tegen Armoede-campagne van Welzijnszorg voor de basisschool. Vertrek van het leuke en spannende verhaal van Robby en zijn vriendjes en breng zo de campagne op kindermaat in je klas. 

Het materiaal

Handleiding voor de leerkracht (€14)

In de handleiding vind je per week het thema en het verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, een afsluiter en leuke weetjes: voor elk wat wils!

Samen over de drempel
Cover werkboekje onderbouw Samen over de drempel
Cover werkboekje bovenbouw Samen over de Drempel

Het werkmateriaal voor de leerlingen

Een speels boekje voor elke leerling met daarin opdrachten, de tekeningen van het verhaal, de partituren van het lied, en enkele extra's.

We voorzien een apart boekje voor de onderbouw (tweede - derde leerjaar) en voor de bovenbouw (vierde - zesde leerjaar).

Bij aankoop van de handleiding krijg je een gepersonaliseerde downloadlink om de werkboekjes te downloaden op welzijnszorg.be/webshop.

Themalied - 'Geen drempel is te hoog'

Dit jaar werken we met het lied ‘Geen drempel is te hoog'. Je leert samen met de leerlingen een strofe na elke lesweek. Het lied en de partituur kan je downloaden met je gepersonaliseerde link via welzijnszorg.be/webshop.

Alle downloads

Vanaf dit jaar stellen we een aantal bijlagen van het lagere schoolproject ook online beschikbaar, zodat je die gratis kan downloaden. Hieronder kan je de gratis bijlagen van dit jaar terugvinden.

Week 1 - Drempels

- Roosters Week 1

Week 4 - Robbyoly

- Spelbord Robbyoly