Spoor ZES is de dienst voor Zingeving, Engagement en Solidariteit in de Chiro. Die dienst maakte door de jaren heen heel wat publicaties over zingevingsthema's. Sommige zijn online te vinden, andere materialen vind je in De Banier.

Tussend'Oortjes

Tussend'Oortjes is een bundel met 120 kant-en-klare wek-, tafel-, slot- en vergadermomentjes. Er is ook een Tussend'Oortjes II met momentjes voor op kamp of klasdagen, én een Tussend'Oortjes 3 met nog meer zinderende momentjes. Te koop in De Banier.

Neerslag

Een gevoelig boek om mee aan de slag te gaan en in te verdwalen. Het nieuwste boek vol met verhalen, anekdotes, doordenkertjes, enz. over de Chiro. Maar daar waar 'Chiro' staat, kan even goed 'onze groep' of 'ons team' staan. Op die manier kunnen ze ook gebruikt worden in buurten, op scholen, in vieringen van andere verenigingen, enz. Te koop in De Banier.

Het Baggerboek

Baggeren? Ja, daarvoor is dat boek gemaakt. Om met je ploeg of klas even stil te vallen, om dieper te graven of om gewoon ontroerd te zijn als je bladerend, baggerend in het boek iets van jezelf herkent. Het is een boek vol inspiratie voor bezinnende momenten. Te koop in De Banier.

Door het zure heen

Werkmap over verlies en rouw: met het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren – een samenwerkingsverband van verschillende jeugdbewegingen en jeugdwerkorganisaties – maakten we een werkmap over het thema 'verlies en rouw'. Je vindt in die map volledig uitgewerkte werkvormen, telkens opgesplitst in verschillende leeftijdscategorieën. Te koop in De Banier.

Te downloaden bij de uitgaven van het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren

Door het zure heen gebroken

Met kinderen en jongeren werken rond verlies en rouw, een uitbreiding op de map 'Door het zure heen'.

Deze werkmap bevat getuigenissen, theoretische achtergrond, handige tips, werkvormen en spelmethodieken om met kinderen en jongeren op weg te gaan rond verlieservaringen in drie toepassingsgebieden: relatiebreuken, langdurig of ernstig ziek zijn en zelfdoding.

Te downloaden bij de uitgaven van het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren

Een wereld van verschil

Drie bundels met krachtige en eigentijdse bezinningsmomenten voor kinderen (6-12-jarigen), jongeren (12-18-jarigen) en +18-jarigen. Toffe activiteiten met nét dat kleine extraatje. Alle zingevingsmomenten zijn volledig uitgewerkt en klaar voor gebruik.

De papieren versies van 'Een wereld van verschil' zijn uitgeput. Je kan de hele bundel downloaden op de website van het Netwerk voor Pastoraal met Jongeren