Hier word je leiding next level!

Beleef uniek kampgevoel met leiding en aspi's
én ontdek waardevolle tips voor je leidingscarrière

Is Chiro een belangrijk stuk van je leven? Dan staat Accu op je bucket list! Accu is één van de dingen die je moet meemaken als leiding of aspi. Het is een zalig Chirokamp vol Chirospelen en uitwisseling van zeer interessante Chirokennis. Je ontdekt tientallen handige tips voor je leidingscarrière en maakt kennis met vernieuwende spelinzichten. Bovendien kun je tijdens gezellige avondactiviteiten kennismaken met andere (bijna-)leiding.

Icoon spelen

Beleef zalig
Chiromoment met
leiding en aspi's!

Lampje icoon

Ontdek handige
Chirotips om
zot te spelen!

Attest

Ontvang officieel
attest Animator
in het Jeugdwerk!

Dit zeggen leiding en aspi's over Accu:

Ruben Heirman

"Een totaalbeleving waarbij je massa's nieuwe vrienden maakt
en je je kan verdiepen in het leukste wat er is, namelijk CHIRO!"

Ruben Heirman
Chiro Sint-Lutgardis uit Papegem

Foto Charlotte met vriendinnen

"Accu was een avontuur waar we met de leidingsploeg veel zotte dingen beleefden. Zo waren de afwaswedstrijden legendarisch, babbelden we elke avond uren en leerden we toffe Chirogroepen kennen."

Charlotte Geboers
Chiro Mikado uit Alken

Lennert Accu

"Accu was de brandstof die mijn vlam voor Chiro heeft doen oplaaien tot een hele vuurzee!"

Lennert Van den Abeele
Chiro Pripo uit Elversele

Krijg het animatorattest

Na Accu ontvang je een animatorattest van de Vlaamse overheid. Dat betekent dat je enkele animatorcompetenties geleerd hebt die zeer bruikbaar zijn in de Chiro en het jeugdwerk. Zo ontdek je onder andere tips over veiligheid, begeleiden, creativiteit en meer over leefwereld van kinderen en jongeren. Zo’n attest is niet het hoofddoel van Accu. Het is wel een mooie meerwaarde bij de zoektocht naar een job. In de socioculturele sector is dit een gewaardeerd attest maar ook in andere sectoren is het een indicatie van je leidingscapaciteiten. Vermeld het dus zeker op je cv!

Animatorcursus volgen met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis

Dat kan via Leiding Op Maat. Dat is geen aparte cursus, maar een traject om je zo goed mogelijk te ondersteunen voor, tijdens en na de Accu.