Workshops DAA

Workshops DAA

Op deze pagina vind je een overzicht van de workshops die we aanbieden. Doorheen het Chiro jaar geven we workshops op evenementen van kaderploegen (gewesten, verbonden, cursussen) en tijdens de zomer komen we bij lokale Chirogroepen op kamp om workshops te geven.

Sjorren

Over sjorren bieden we twee workshops aan: 'sjorren' en 'sjorren voor gevorderden'.

Sjorren

We leren de belangrijkste sjortechnieken en hoe je ze veilig toepast in een constructie. Informatie over sjorbalken en sjortouw komt ook aan bod. We geven je enkele eenvoudige en leuke ideeën mee voor kampsjorringen en bouwen ook zelf een kleine constructie.

Sjorren voor gevorderden

Enkele gevorderde technieken komen aan bod en we ontwerpen (eventueel grotere en moeilijkere) constructies. Deze workshop is bedoeld voor deelnemers die al een goede basis hebben van sjortechnieken. 

Benodigdheden: sjorhout, sjortouw

Vuur

In deze workshop leer je alles over vuur. Je leert er een vuur aan te maken zonder lucifers en het ook aan te houden. We besteden aandacht aan veiligheid. Volgend kamp ben jij diegene die het kampvuur aan krijgt zonder problemen.

Benodigdheden: vuurplek

Apenbrug

Tijdens deze workshop leer je met betaalbare materialen een laag touwenparcours (apenbrug) opstellen. We bespreken materiaalkeuze, wetgeving, veiligheid en enkele simpele variaties. Hierna heb je de ideeën en knowhow om in je eigen Chirogroep aan de slag te gaan.


Benodigdheden: stevige bomen of ankerpunten

Outdoor cooking

Je leert een vuur aanmaken zonder lucifers. We besteden aandacht aan veiligheid. Vervolgens leer je verschillende methoden om enkele eenvoudige en lekkere gerechten klaar te maken.

Benodigdheden: vuurplek, brandhout, ingrediënten

Op tocht

Je leert op een praktische manier een leuke tocht in elkaar steken, aangepast aan jouw afdeling met aandacht voor veiligheid en tochttechnieken. Deze workshop is ideaal om te integreren in je bivakvoorbereidingsweekend! Na het aanleren van enkele theoretische basisprincipes, bereiden we samen een tocht voor in de omgeving van je kampplaats. Ideaal dus om je bivak te pimpen.

Teambuildingsbak

Met deze DIY-workshop geef je op cursus zelf een workshop rond teambuilding en niet-competitieve spelen. Aan de hand van een hele rits originele spelletjes ervaren de deelnemers dat een spel niet competitief moet zijn om pit te hebben. We tonen hen hoe ze rekening kunnen houden met de fysieke en emotionele veiligheid van hun leden, en hoe ze de spelen kunnen aanpassen aan hun leeftijd.

ploeg

Voor wie?

  • Doorheen het jaar: enkel kaderploegen (vb. voor op een gewestactiviteit, een cursus, ...)
  • In de zomer: keti's, aspi's en leiding van groepen op kamp 
  • Groepen van 8 tot 16 personen
klok

Duur?

  • Onze workshops duren 2 tot 3u
euro

Prijs?

De workshops zijn gratis!