Er is een vuiltje aan de lucht

Tekst: 

Lucht dat even op zeg als je ziet wat er gebeurt en je kunt er iets aan doen, waarom zou dan nog getreurd? Als je jong bent en wilt groeien, schiet dan uit je vel, want we gaan er ons mee moeien, er staat toekomst op het spel. Kijk maar naar de afvalberg: een ozongat zo groot, olie op het water en de vissen gaan er dood, auto's stinken in de stad en maken zo'n gerucht, zeg nu wat je wil: er is een vuiltje aan de (lucht).

Lucht dat even op zeg als je ziet wat er gebeurt en je kunt er iets aan doen, waarom zou dan nog getreurd? Als je jong bent en wilt groeien, schiet dan uit je vel, want we gaan er ons mee moeien, er staat toekomst op het spel. Zie je kinderen spelen tussen muren van beton, vind je dat normaal alsof het niet anders kon, staat plastiek dan echt zo sjiek, en moet het bos kapot en wie heeft er baat bij dat de hele buurt ver(krot).

Lucht dat even op zeg als je ziet wat er gebeurt en je kunt er iets aan doen, waarom zou dan nog getreurd? Als je jong bent en wilt groeien, schiet dan uit je vel, want we gaan er ons mee moeien, er staat toekomst op het spel. Elk voor zich wordt ons geleerd, laat iedereen met rust, intussen wordt de mens voor zijn TV in slaap gesust. Knusjes in besloten kring, dat is voorwaar een vlucht, zeg maar wat je wil: er is een vuiltje aan de (lucht)

Text by
Carlos Desoete
Music by
Carlos Desoete
Category
Audio file
Music score