Je bivak grenzeloos maken

Je bivak grenzeloos maken

De bivakzomer komt er aan! Een wonderlijke tijd waar we het maximum willen uit halen. 

Maar hoe maak je jouw kamp grenzeloos als je niet op buitenlands bivak bent? Wij helpen jullie op weg met 3 voorbeelden. 

Speel eens met een andere jeugdbeweging!

Om grenzeloos te zijn hoef je niet ver te gaan! Leer eens een andere jeugdbeweging kennen. Zoek een groep die in jouw buurt op kamp is en speel een spel samen. Neem daarna de tijd om elkaars manier van werken te leren kennen. Je leden zullen vol verbazing kijken hoe die andere groep hun kamp beleeft. Wil je nog grenzelozer gaan? Zoek dan een groep van een andere jeugdbeweging voor een beterere ervaring. 
Om een Chirogroep te vinden kan je steeds een oproep plaatsen in de grote facebookgroep. Voor een groep van een andere jeugdbeweging kan je best binnensluipen in hun facebookgroep en daar je oproep lanceren. 

Robin’s grenzeloze spelenbundel

In September kon je in De Banier een kraskaart en spelbundel ophalen. In de bundel staan 26 spelen van over de hele wereld.  Heb je de bundel of de kraskaart niet kunnen ophalen? Je vindt ze beide op de Chirosite. Ideaal om een fantastisch grenzeloos kampspel mee te organiseren. 

Trek eens echt de grens over!

Met wat geluk bevindt je kampplaats zich in de buurt van een landsgrens. Ga er heen en speel een spel dat in meerdere landen tegelijk doorgaat. Een onvergetelijke ervaring. 
Met de oudere leden kan je zelf nog een stap verder gaan! Fiets de grens over naar het eerste treinstation. Van daaruit kan je het hele land verkennen op je meerdaagse uitstap. Een trein die een grens niet oversteekt is namelijk pakken goedkoper dan eentje die dat wel doet. 

Let wel op als je minderjarige leden mee de grens over neemt. Dan moeten de ouders een formulier invullen en door de gemeente laten afstempelen.