Modelstatuten en tools voor je vzw

Modelstatuten en tools voor je vzw

Modelstatuten voor Chirogroepen

In samenwerking met Scwitch, experten én ervaringdeskundigen maakten we modelstatuten op voor Chirogroepen die graag een vzw willen oprichten of bestaande vzw’s die hun statuten willen vernieuwen in het kader van de nieuwe vzw-wetgeving. Die modelstatuten kan je zelf aanpassen naargelang de situatie en wensen van je Chirogroep. Bij de modelstatuten hoort ook een handleiding die je achtergrondinformatie geeft over artikels en keuzes die jullie nog kunnen maken.  

Vanuit Chiro werken we intensief samen met Scwitch en andere experten. Hebben jullie nood aan feedback op de statuten of willen jullie ze graag laten nalezen? Dan mag je een mailtje sturen naar jeugdbeleid@chiro.be

Papieren en Chirohemd

Tools rond vzw-boekhouding en administratie

Assist is een handig programma dat jullie kan helpen om een overzicht te krijgen op de volledige werking en het beheer de vzw van jullie Chirogroep.  
Assist helpt om jullie werking optimaal te beheren. Zo zijn er een handige boekhoudtools, kan je met Assist jullie administratie doen of jullie leden beheren. Assist werkt op maat van vzw’s die met vrijwilligers werken. Daarnaast krijgen jullie bij het gebruik van Assist ook gratis hulpverlening bij vzw-specifieke vragen.
Wil de vzw van jullie Chiro graag starten met Assist? Geef op de website van Assist aan dat je lid bent van Chirojeugd Vlaanderen. De eerste dertig dagen kan je het programma gratis uitproberen, daarna beslis je of graag verder gaat met met Assist Plus of de basisversie van Assist.

Handige video's

Op het Youtube-kanaal van Scwitch vind je allerlei nuttige video’s die jullie doorheen thema’s met betrekking tot vzw loodsen. 

Ga ook naar de website van Scwitch voor een antwoord op al jouw vragen over vzw.