Back to top

Veiligheid

0 

Veiligheid is belangrijk, daar twijfelt niemand aan. We hebben het hier zowel over lichamelijke veiligheid als over geestelijk of psychische veiligheid.

Maar leren omgaan met risico's is ook een deel van het opgroeien. Je moet dus niet elk risico uitsluiten. Wat je wél moet, is de risico's kennen, je leden daarover inlichten, je activiteit zo veilig mogelijk houden en meteen kunnen reageren als er iets verkeerd loopt.

Daarom kreeg elke groep de veiligheidsfiches in de bus. Ben je de fiches kwijt?  Vraag de ontbrekende exemplaren of een volledig nieuw mapje aan via het secretariaat

Permanentie: we zijn er voor jullie

In je Chirogroep kun je wel eens met een probleem geconfronteerd worden. In zulke gevallen kan je tijdens de week tijdens de kantooruren terecht op het nationaal secretariaat.

03-231 07 95

Voor ernstige noodsituaties zoals serieuze ongevallen of brand zijn we ook in het weekend bereikbaar. Het antwoordapparaat neemt je boodschap op en seint ze binnen de vijf minuten door naar de permanentieverantwoordelijke. Die persoon neemt zo snel mogelijk met jou contact op. Enkel dringende vragen worden binnen het kwartier beantwoord. Niet-dringende situaties of informatieve vragen kunnen wachten tot de volgende (werk)dag. Ook verzekeringsvragen kunnen wachten tot de eerstkomende werkdag.