Communicatie met ouders

Communicatie met ouders

Ja, jouw leden zijn het dierbaarste 'bezit' van hun ouders. En ja, je zal zorg dragen voor hen. Maar hoe kan je ouders daarvan overtuigen?

Een boodschap meegeven


Hoe hou je de ouders op de hoogte? Een gouden raad: combineer verschillende kanalen. Zet niet alleen op je Facebookpagina dat jullie gaan zwemmen. Sommige ouders zullen het missen. Geef altijd briefjes mee: dat is de meest laagdrempelige manier om iedereen te informeren, want niet alle ouders zijn mee op digitaal vlak. En je hebt ook geen controle over de algoritmes die bepalen wat mensen al dan niet te zien krijgen. Opgelet: niet alle leden geven zo’n briefje braaf af thuis. Je kan ouders via sms of WhatsApp op de hoogte houden. Zorg er wel voor dat iedereen daar toestemming voor geeft. Via WhatsApp kan je makkelijk nakijken of iedereen het berichtje gelezen heeft. Het nadeel: ook jij bent heel de tijd bereikbaar voor ouders. Maak daar goede afspraken over met hen.

 

De ouders inschakelen

Ouders inschakelen bij je Chirowerking, waarom is dat zo belangrijk?

Krijg je al klamme handjes als je denkt aan gesprekken met ouders, aan huisbezoeken of als ouders jullie bezig zien tijdens de Chiroactiviteiten? Geen stress! Ouders zijn maar gewoon mensen en ze zijn ook jong geweest. Sommigen zijn trouwens nog altijd jong van geest. Bovendien kiezen ze ervoor om hun kind naar de Chiro te sturen. Dat betekent dat ze geloven in jullie en in de Chiro.

  • Beschouw ouders dus als een onderdeel van jullie Chirogroep en niet als buitenstaanders. Welke voordelen biedt dat zoal?

  • Ouders zijn jullie ambassadeurs, ze maken en verspreiden mee jullie positieve imago. Gratis reclame dus!

  • Ouders kunnen jullie de nodige info bezorgen over hun kinderen. Zo weet je beter wat voor vlees je in de kuip hebt!

  • Ouders kunnen jullie helpen bij taken: komen helpen op jullie eetdagen of fuiven, een vrachtwagen(chauffeur) voor jullie kamp, IT-skills om jullie website te verbeteren, enz.

  • Ouders zijn jullie sponsors: ze komen naar jullie eetdagen, kopen jullie wafeltjes, nemen deel aan jullie quiz, enz.

  • Ouders zijn leuk! Een goede connectie met ouders voelt gewoon heel fijn. #feelslikefamily

Hoe maak je werk van een goeie band met je ouders?