Op kamp

Op kamp

Elke Chirogroep gaat in de zomer op bivak. Voor de meeste Chiroleden is dit het hoogtepunt van het jaar waar ze al maanden van tevoren naar uitkijken en jaren later nog over babbelen.

De allerkleinsten gaan meestal een week, de rest kampeert tien dagen ergens in België.  Voor de allerkleinsten is het vaak de eerste keer dat ze zo lang weg zijn van huis, en dat ze niet in hun eigen bed slapen. Op bivak slapen we op een veldbedje of een luchtmatras; de kleinsten in een lokaal, de ouderen in tenten.

kampvoorbereiding

Als voorbereiding op het kamp organiseert de leiding tijdens het jaar soms al een weekend. Zo weten de leden wat het is om een overnachting op locatie te doen en kunnen ze al eens 'oefenen'.

De tien dagen bivak zitten boordevol activiteiten.  De leiding heeft op voorhand een gedetailleerd kampprogramma opgesteld: van een bosspel over een tocht tot 's avonds een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan.

Kookploeg

Het eten op bivak wordt klaargemaakt door een kookploeg.  Die kookploeg bestaat meestal uit ouders van (oud-)leden of oud-leiding.  Het zijn dus geen professionals maar vrijwilligers.

De meeste kookploegen doen erg hun best om flexibel om te gaan met koken. Zo kan je aan hen vragen om rekening te houden met speciale wensen, zoals intoleranties of andere eetwensen (halal) de kookploeg zal altijd hun best doen de aanpassingen te maken.