De Chirokleren

De Chirokleren

Geen uniform maar 'Chirokleren'

Je hebt maar één blik nodig om te weten: dat is Chiro.  Je herkent ons aan onze Chirokleren.  We lijken anders maar toch ook weer hetzelfde.  Het is duidelijk dat we samen horen.

Bij de Chiro moet je jezelf kunnen zijn. Alle vormen en combinaties van Chirokleren kunnen, niets moet. We spreken dus van Chirokleren en niet van een 'uniform'.

De huidige Chirokleren zijn geen teken van 'iedereen hetzelfde', maar van grote verbondenheid over verschillen heen.  De basisprincipes achter ons aanbod vatten we samen in de afkorting 'klean': kwaliteit, levendig, eerlijk, aanvaardbare prijzen en nieuw.

Wat je draagt, bepaal je ook in samenspraak met je eigen Chirogroep.

Verplicht?

In de Chiro is niemand verplicht om alles te dragen en we gaan ervan uit dat onze Chirogroepen die vrijheid ook geven.  Sommige groepen hebben nog de gewoonte om een aantal zaken expliciet te vragen, bijvoorbeeld een T-shirt.  Ga daar gerust met hen een gesprek over aan.

Wat kost dat?

Een nieuwe sweater, broek of rok, hemd en T-shirt kosten afhankelijk van de maat ongeveer 90 euro in totaal voor de kleinsten en 110 euro voor de grootsten. De meeste Chirogroepen hebben echter een tweedehandswerking die het kostenplaatje heel wat drukt. 

Heb je het financieel moeilijk, en kun je zo'n kost niet opbrengen?  Spreek dan zeker de leiding aan. Vaak kan de Chirogroep een deel van de kost mee dragen.

Dikwijls kun je Chirokleren bestellen bij iemand van de leiding, maar je kunt zeker ook terecht in een van onze Chirowinkels: De Banier.  Je kunt er de kleren passen en vindt er het hele assortiment.  Meer info op www.debanier.be.