In de loop van het spel ‘Wat je toekom(s)t!’ maken de deelnemers kennis met de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (ook wel gekend als de SDG’s of Sustainable Development Goals). Het spelterrein wordt omgevormd tot een levensgroot spelbord. De deelnemers strijden om het grootste aantal SDG’s te verzamelen en komen zo meer over die doelstellingen te weten. Ze denken na over concrete acties die ze als jeugdbeweging of (klas) groep kunnen doen om samen aan die doelstellingen te werken.

Speel het spel in een groep van 6 tot 25 deelnemers tussen 12 en 18 jaar. Het duurt 2 tot 3 uur, afhankelijk van de grootte van de groep. Het werd gemaakt voor jeugdbewegingen, maar kan ook op school gespeeld worden als je het een beetje aanpast. Maak er een kleine spelbordvariant van waarbij je tussen de rondes door quizvragen kan stellen of kleine opdrachtjes kan laten uitvoeren om extra acties te verdienen. Pas de acties aan aan jullie (schoolse) leefomgeving.

Het jongerenspel ‘Wat je toekom(s)t!’ is gratis voor Chirogroepen. Vraag er één aan voor jouw Chiro op ons bestelformulier.

Voor niet-Chirogroepen is het verkrijgbaar voor € 6. Je bestelt het tijdens de campagne 2019 op de website van Broederlijk Delen. Na Pasen kan je het bestellen op het bestelformulier van Spoor ZeS. Je betaalt dan ook verzendkosten. 

Materiaal

Bekijk het materiaal op p. 6 in de spelbrochure.

Bijlages

Duur: 120 minuten
Intensiteit: 2
Leeftijd: van 12 tot 18 jaaar
Spelers: van 6 tot 25
Soort: educatief spel
Terrein: Buiten of binnen
Thema's: duurzaamheid