Back to top

Draaikracht

0 

Het rad voor wie niet radeloos aan een diverse Chirogroep wil werken!

Met dit spel ga je na of jouw leidingsploeg het ziet zitten om te werken aan een meer diverse en toegankelijke Chirogroep. Je bekijkt eerst hoe elke leid(st)er zelf tegenover bepaalde kinderen en jongeren staat. Want in de leidingsploeg kunnen er natuurlijk verschillende meningen leven.  Om te beslissen wat je als Chirogroep kunt en zult doen, moet je op de hoogte zijn van wat iedereen denkt en het gesprek eerst grondig onderling voeren.

In deze methodiek hebben we de zaken scherp gesteld door ‘diversiteit’ en ‘toegankelijkheid’ vooral toe te spitsen op kinderen en jongeren met een handicap, van etnisch andere afkomst of uit een (kans)armer gezin.

Aan de hand van het ‘draaikracht’-spel zoek je uit hoe sterk jouw ploeg zich nu al voelt. Denk je dat je het aankunt om meer inspanningen te doen om moeilijker bereikbare kinderen en jongeren in jouw groep op te nemen? Misschien is je leidingsploeg momenteel niet groot genoeg of leven er nog duizenden vragen over hoe je diversiteit in specifieke situaties aanpakt?
Inschatten wat jouw ploeg aankan, is misschien wel de meest belangrijke stap naar een diverse Chirobevolking.

En als blijkt wat jouw ploeg wil en kan, dan bepaal je samen welke acties je zult opnemen. Wat kun je doen om kinderen en jongeren te bereiken en te behouden?  Aan het einde van het spel ben je als ploeg heel wat tips rijker. De ene tip is gemakkelijk waar te maken, de andere vraagt méér moeite of een langetermijnplanning.

Meer informatie, adressen van organisaties en nog méér tips kun je ook vinden in de brochure Komkommerin. Vraag ze aan via de commissie Diversiteit.