Battle scars van je Chirocarrière 

Battle scars van je Chirocarrière 

Je kent het wel: hevig aan het spelen en de tentkoord niet gezien, tijdens kiekeboe in de netels duiken omdat je wil winnen, enz. Aan sommige Chiroactiviteiten hou je weleens een litteken over. De Dubbelpuntredactie vroeg aan leiding wat het verhaal achter hun Chirolitteken is. 

 

Zoë, Chiro 't Stratje

Tijdens de kampvoorbereiding reed ik samen met een medeleidster heen en weer met een brommertje, om snel materiaal te vervoeren. Bij het afstappen heb ik tegen haar warme motor gestoten, waardoor ik in de tweede graad verbrand was. En het kamp moest nog beginnen! Mijn been moest volledig ingepakt worden, en ik mocht niet zwemmen op kamp. Nu ziet het er al veel beter uit! 

Yarne, Chiro Don Bosco

Ik heb dit litteken gekregen op het afgelopen kamp tijdens een spelletje Dikke Bertha. Ik was zelf nog in het spel en mijn medeleidster (en mijn lief) was een dikke Bertha. Bij het overlopen kon ze mijn arm deels vastpakken, maar ik kreeg een paar stevige krassen van haar nagels. Tijdens het kamp bleef ze de korstjes eraf krabben, waardoor dit litteken voor eeuwig op mijn bovenarm staat. 

Hanne, Chiro Bosmolens

Als rakwi hadden we een activiteit in een zwemvijver. Ik was er alleen kikkervisjes aan het vangen tot ik plots iets scherps voelde in mijn hand. Ik haalde mijn hand boven water en zag de gigantische snee. Er moet iets van zwerfvuil in gesneden hebben. Het duurde heel lang voor het genas, ik mocht een zomer lang niet in het water en ik heb er een paar botoxbehandelingen op zitten. Na al die jaren is het nu meer een straf verhaal dan een wonde. 

Ruben, Chiro Burcht

Toen ik nog een keti was, hadden we een guerrilla-dropping. Er kwam een auto met leiding aan en we sprongen allemaal in de beek! Alleen stond er bij mij een prikkeldraad waardoor ik enkele schrammen en een snee van 15 tot 20 cm op mijn bovenbeen kreeg. Ik moest meerijden naar de kampplaats waar ze me nog 1,5 uur verzorgd hebben. Na drie jaar is dit litteken nog zeer goed zichtbaar op mijn bovenbeen! 

Kamiel, Chiro Zillebeke

Op kamp is het traditie om de eerste dag via een spelletje de leefregels te leren kennen. Ik ben tijdens dat spel stomweg uitgegleden en met mijn knie op een piket beland. Mijn pezen waren gescheurd en mijn knieschijf kapot. Het hele kamp lang lag ik in het ziekenhuis, ik heb wel twee keer mogen terugkeren. Gelukkig heb ik toch het kampvuur meegemaakt! 

Jarno, Chiro Broechem

Drie jaar geleden vertrokken we met de leidingsploeg naar onze kampplaats in Loppem. Daar waren we de containers aan het uitladen. Door mijn natte voeten van de ochtenddauw en mijn enthousiasme ben ik uitgegleden toen ik op de rand van de container sprong. Gelukkig heb ik er geen tetanus aan overgehouden. Eind goed, al goed! 

 

Luca, Chiro Trezebees

De tweede dag op kamp is bij ons altijd hardepleinspelendag. Dat gaat er gewoonlijk nogal hevig aan toe, en uiteraard had ik er superveel zin in. Tijdens het eerste spelletje was ik net iets té hevig. Net toen ik me op mijn buik vooruit duwde, sprong iemand op mijn arm, met als resultaat een grote gapende wonde. Met die bloedende arm moest ik nog de weg tonen naar het ziekenhuis, omdat mijn medeleiding die niet kende. Maar eind goed, al goed! 

 

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  • eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  • eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee