Hét inspiratiemoment voor VB's en Groepsleiding

Wij zien Groepsleiding en VB als een goed geolied team. Jullie trekken aan hetzelfde zeel, dus ontvangen we jullie ook graag als team op Tandem. Het is een Chirodag vol inspiratie en informatie. Je ontmoet heel wat interessante mensen waarmee je kan uitwisselen. De hele dag wordt overgoten met een tof Chirosausje.

uitwisseling

Wissel uit met andere VB's en Groepsleiding

workshops

Volg interessante workshops

test

Ontdek welke commissies en diensten in de Chiro jou kunnen helpen

Op het programma

1) Chiromarkt

Maak kennis met de Grote Chiro. De diensten en commissies van de Chiro op een rijtje, zo weet je meteen wat er leeft in Chiroland en waar je terecht kan met je vragen. Tijdens het marktje kan wie wil ook deelnemen aan ultrakorte workshops en gezellig koffiekletsen.

2) Wandeling

We maken een interactieve wandeling met een toffe Chirosaus. Uitwisseling met collega vb's en groepsleiding en sttraffe getuigenissen wisselen elkaar af.

3) Workshops

Kies in de namiddag voor de workshop die het best bij jou past.

 • Ik als VB / GL / Tandem
  We gaan op zoek naar jouw eigen doel als VB/GL en hoe je dat wil bereiken. Hoe kijk jij aan tegen het Groepsleiding- of VB-schap? Aan de hand van voorbeelden en stellingen leer je jezelf als VB/GL nog beter kennen. Hoe is de verhouding tussen groepsleiding of VB en de groep? Hoe tik je iemand op de vingers? Of geef je liever een schouderklopje?
 • Alcohol en drugs
  Een zwaar probleem met veel effecten op een leidingsploeg. Vriendschappen kunnen breken, de motivatie kan naar een dieptepunt zakken. Hoe ga je hiermee om?
 • Communicatie/Social media
  Hoe ga je als Chiro om met sociale media? Hoe communiceer je het beste? We gaan op zoek naar de beste strategie voor jou en jouw Chiro.
 • Coaching
  Een leiderschapsstijl op zich. Ontdek alles over het coachen van je leidingsploeg.
 • Grenzeloos Chiro
  Wat is Chiro? Wat zijn onze Chirowaarden, anno 2020? Hoe kan je die waarmaken in jouw Chiro/leven? Hoe maak je hier een leuke LK rond?
 • VZW
  Alles rond de nieuwe VZW-wetgeving.

Waar en Wanneer?

 

 • Zaterdag 9 november 2019
  De Hagaard, Hagaard 45, 3090 Overijse
 • Zondag 15 december 2019
  De Karmel, Torhoutse Steenweg 406, 8200 Sint-Michiels

Telkens van 9u45 tot 16u30.

Inschrijven kan vanaf 1 september.

Voor Wie?

 

Wij zien Groepsleiding en VB als een goed geolied team. Jullie trekken aan hetzelfde zeel, dus ontvangen we jullie ook graag als team op Tandem.

Natuurlijk zijn ook groepsleiding en VB's afzonderlijk van harte uitgenodigd!

Prijs

24,50 euro

Vroegboekkorting!
Schrijf in voor 2 weken voor de start van Tandem en betaal slechts 17 euro!

Met het bewijs van deelname kun je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald krijgen van je gemeente. Hier kun je opzoeken hoeveel jouw gemeente terugbetaalt.
**Personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming kunnen voor de helft van de prijs mee.