Jij maakt Chiro

Kick is dé Chirocursus voor kader

Op Kick word je een echte instructeur in het jeugdwerk. Als instructeur ben je een pro in het uitwerken, organiseren en begeleiden van sterke vormingsmomenten. Je krijgt een stevige basis mee om deelnemers een geweldige cursus te laten beleven. Kick biedt een basis aan iedereen met goesting om vorming te begeleiden. En je krijgt een hele hoop bagage mee over groepsdynamica, coaching, feedback geven en zelfreflectie. Ideaal om te gebruiken bij het begeleiden van andere Chirogroepen

Kortom: het is dé kadercursus!

  1. Dompel je nog eens extra diep onder in de Chirowereld, samen met andere gemotiveerde kaderleden
  2. Krijg een goede basis mee over vorming geven en groepen begeleiden in de Chiro
  3. Ontvang een officieel Instructeursattest van de Vlaamse overheid (geeft een meerwaarde aan je cv!)

Zij maakten het al mee

"Chiro dieper beleven én leren al je Chiro-ervaringen door te geven aan anderen: de max!"

"Ik dacht dat ik al alles wist. Maar dan kom je met nog zoveel extra bagage thuis!"

"Deelnemen aan Kick toont je dat je deel bent van een groter geheel. Je leert zoveel bij omdat iedereen er hun eigen draai aan geeft in hun Chirogroep en dat maakt het net leerrijk. Daarnaast mag je je af en toe weer even lid voelen en leer je veel mensen kennen. Chiroconnecties komen altijd nog van pas!” 

Dit ontdek je op Kick

Zoom in op de 7 taken van een gewest- of verbondsploeg

Alle nationale ploegen hebben een opdracht, elk vanuit hun eigen expertise. De gewesten en verbonden hebben zo ook elk vijf specifieke taken. Op die manier kunnen ze de lokale groepen optimaal ondersteunen. Al gehoord van SOM? Weet jij wie er vorming moet geven? Je komt het allemaal te weten op Kick. Eens je de taken wat beter hebt leren kennen, wissel je in je leefgroep uit over hoe je die taken zo goed mogelijk kan uitvoeren. 

Ontdek de kracht van vragen

Vraag niet 'Waarom?' maar 'Wat maakt dat ...?'. Jawel, zo zal je veel meer te weten komen én zet je tegelijk de persoon met wie je in gesprek gaat meteen meer aan het denken. Het cursusblok 'De kracht van vragen' is de ideale basis om stil te staan bij hoe je een gesprek met iemand aangaat. Daarna geldt 'oefening baart kunst', maar gelukkig is er daar op Kick tijd genoeg voor. 

Word expert in coaching en kernkwadranten

De kernkwadranten zijn een handige methodiek om voor jezelf of anderen uitdagingen, valkuilen, talenten en allergieën te ontdekken. Ze kunnen je helpen om een coachingstraject met iemand op te zetten. Als coach zorg je ervoor dat de gecoachte zich verder ontwikkelt en groeit in wat die wil. En als je op een goede manier coacht, leer je zelf nog iedere keer bij!

Alles over Kick