Solidariteitsproject voor het basisonderwijs: Delen kan schelen!

Ndeye, een meisje van 14, neemt jou en je leerlingen mee naar Senegal. Maak kennis met haar dorp en gezin en ontdek hoe delen hen helpt om bewuster samen te leven. Mitte is een tienjarig meisje uit Heverlee. Samen met haar ouders woont ze op een deelboerderij. Ze zorgen zelf voor de oogst en bundelen hun krachten voor het onderhoud. Ndeye en Mitte wonen op een andere plek op aarde, maar delen meer dan ze denken.

 

'Delen kan schelen!' is een speels, vakoverschrijdend project voor het lager onderwijs. Het vertaalt de campagne van Broederlijk Delen op een leuke, belevende manier naar de klas.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende materialen:

Handleiding voor de leerkracht (€5)

In de handleiding vind je per week het thema en het verhaal, kant-en-klare lessen met methodieken, gespreksvormen, een afsluiter en leuke weetjes: voor elk wat wils!

Cover Lagere Schoolproject Delen kan schelen!
Werkboekje bovenbouw

Het werkmateriaal voor de leerlingen

(Het werkmateriaal voor de leerlingen kost € 1 per exemplaar. Vanaf 10 exemplaren is dat 90 cent en vanaf 60 exemplaren 75 cent.)

Een speels boekje voor elke leerling met daarin opdrachten, de tekeningen van het verhaal, de partituren van het lied, en enkele extra's.

We voorzien een apart boekje voor de onderbouw (tweede - vierde leerjaar) en voor de bovenbouw (vijfde en zesde leerjaar).

Themalied - 'Delen doet goed'

Dit jaar werken we met het lied ‘Delen doet goed!'. Je kunt het samen met de leerlingen zingen na de afsluiter. Het lied en de partituur kan je gratis downloaden via broederlijkdelen.be/bestellen.

Het lied met videoclip vind je op youtube.com/broederlijkdelen.

Campagneclips

€ 10 op usb-stick, € 5 als download. Te bestellen via broederlijkdelen.be/bestellen.

Powerpointpresentatie met campagneverhaal op maat van kinderen

Het verhaal van onze campagne 'Delen doet goed. Ook met het Zuiden' aan de hand van sprekende foto's.

Gratis te downloaden via broederlijkdelen.be/bestellen.