Wat is Chirovuur

Chirovuur is een vormingsweekend over inclusie, diversiteit, solidariteit en innerlijkheid. We laten je kennismaken met deze thema's en zoeken uit waarom dat voor jouw Chirogroep belangrijk is. Dat doen we op een speelse manier, uiteraard!

Na Chirovuur...

... weet je als de beste hoe jouw Chirogroep toegankelijk maakt voor iedereen.
...  zorg je voor kippenvel tijdens de mooiste bezinningsmomentjes.
... zijn financiële, culturele en sociale drempels voor jou geen geheim meer.
... kan je moeilijke gesprekken met leden en medeleiding aan.

Wat staat je te wachten?

Een greep uit de prijzenkast

Chiropoly

Chiropoly is een gezelschapsspel gericht op je Chirowerking betaalbaar te maken zonder je zelf als Chirogroep kopje onder gaat. Altijd al eens monopoly in Chiro-thema willen spelen? Grijp dan je kans op Chirovuur.

Fakkeltocht

Tijdens een gezellige fakkeltocht leren we bij over groepssfeer en leren we elkaar kennen. Met het Chirovuur letterlijk in onze handen, maken we een gezellige tocht door het donker. Steek je zaklamp maar in je koffer!

Workshops en spelen

Een spel rond armoede? We testen het uit en bekijken hoe armoede een plaats heeft in de Chiro.  Ook een workshop rond stereotypen in de Chiro mag niet ontbreken. Wanneer is het oké om stereotype personages neer te zetten en wanneer niet?

Van 4 tot 6 december 2020
@De Hagaard te Overijse

€59.5 voor het ganse weekend
Korting mogelijk via sociaal tarief

We blijven ter plekke slapen.
We houden rekening met je etensvoorkeuren.

Chirovuur wordt georganiseerd door de Commissie Diversiteit en Spoor ZES. Zij zijn nationale vrijwilligersploegen met expertise over diversiteit, solidariteit en stilstaan bij de dingen.

Vragen?

Chirovuur is een deel van de HAKA

Hakaweekends zijn weekends voor ervaren Chiroleiding. Je kan er echt even terug lid zijn, maar ondertussen word t je ondergedompeld in één of meerdere thema’s. Op Haka ontdek je superhandige Chirotips en leert andere leidsters of leiders met een groot hart voor Chiro kennen. Bovendien kun je door drie weekends te volgen een officieel hoofdanimatorattest behalen!