FDF National Camp

FDF National Camp

'DIT EVENEMENT IS DIT JAAR HELAAS GEANNULEERD DOOR DE LOKALE ORGANISATIE OMWILLE VAN COVID-19, WE KIJKEN SAMEN UIT NAAR HET FDF NATIONAL CAMP IN JULI 2022!'

 

FDF National camp (of zoals de Denen het zeggen ‘Landslejr’) is een 9-daags bivak dat plaats vindt in een prachtige omgeving. Een beetje zoals onze Krinkel, maar nog grootser. Meer dan 10 000 Denen (van klein tot groot) en internationale gasten (van Albanië tot Zuid-Afrika) nemen eraan deel.

Tijdens het kamp logeer je bij een gastgroep. Je slaapt er in tenten en kookt buiten. Er zijn vaste momenten voorzien voor activiteiten, maar je kan zelf kiezen aan welke activiteit je op dat moment deelneemt. ’s Ochtends kun je genieten van een openlucht bezinningsmoment, ’s avonds van een spetterende show of een internationale thema-avond.

FDF landslejr? En vanvittig oplevelse!

Wanneer?

Landslejr of FDF National Camp vindt slechts om de 5 jaar plaats. In de zomer van 2022 staat de volgende editie gepland. 

Wie?

Chirojeugd Vlaanderen stuurt volgend jaar keti's en hun leiding uit naar het kamp. Vorige editie mochten we 300 Chiro-topexemplaren sturen (aspi's). Hoeveel het er deze keer mogen zijn, dat is ons nog een raadsel. Zorg alvast dat je op de hoogte blijft van de start van de inschrijvingen, want de plaatsjes waren voor editie 2016 op minder dan een dag tijd volzet!

Waar?

FDF heeft een eigen kampgrond. Die heet ‘Sletten’ (echt geen grapje) bij het meer Julsø in Denemarken.

Kostprijs

Dienst Internationale Activiteiten organiseert het gezamenlijke vervoer naar Denemarken. Meestal is een busreis de goedkoopste optie. Daar bovenop moet elke deelnemer een deelnameprijs betalen aan de gastorganisatie FDF. De totaalprijs van de reis kwam vorige keer op 305 euro per persoon (195 euro deelnameprijs + 110 euro busreis).

Hoe inschrijven?

Kom in september 2021 hier nog eens een kijkje nemen en we vertellen het je graag!