Autoverzekering

Autoverzekering

Dikwijls gebruiken jij of je kookouders een auto voor je Chirowerk. Op zich is dat geen probleem… tot je een ongeval hebt. Naast de schade aan derden (die gedekt wordt door de autoverzekering) blijf je dan achter met je eigen schade.

Om dat te voorkomen neem je best een “omnium voor Chiroverplaatsingen”. Die dekt de eigen schade bij een ongeval en zorgt er dus voor dat je niet met een financiële kater achterblijft.

Procedure

Je vult het online formulier minstens 3 dagen op voorhand in en stuurt het ons door. Wij maken een factuur voor het aantal dagen dat je je auto wil laten verzekeren.
De bevestigingsmail geldt als bewijs dat je verzekering geldig is (24u / verzekerde dag), ook al heb je de factuur nog niet ontvangen voor aanvang van je verzekering.
De factuur wordt via mail verstuurd naar de financieel verantwoordelijke van je Chirogroep.
Een wijziging of annulatie van je aanvraag kan enkel via mail aan verzekeringen@chiro.be en dit ten laatste 1 dag voor de aanvang van je verzekering. Je stuurt je bevestigingsmail door met daarbij de te wijzigen info.

Premie

Je betaalt € 7,30 per dag (24u).

Wat is er verzekerd?

De personenauto, auto dubbel gebruik, minibus of lichte vrachtwagen die op het aanvraagformulier voor een tijdelijke omniumverzekering vermeld is en die in België ingeschreven is. De aanhangwagen is mee verzekerd als de kenmerken (merk, chassisnummer, kenteken) op het aanvraagformulier vermeld zijn.

Firmawagens en gehuurde wagens kunnen op deze manier niet verzekerd worden. 

De verzekering dekt de eigen schade na een ongeval met een maximaal bedrag van € 25 000. De maximale cataloguswaarde van je wagen is € 50 000 (exclusief btw). De verzekering dekt de werkelijke waarde. 
Schade aan autobanden is niet gedekt indien er geen andere schade is.
Schade tijdens het inladen of lossen van materiaal is niet verzekerd.

Vrijstelling

Er is een vrijstelling van € 500 per schadegeval. De eerste € 500 schade betaal je dus zelf. De rest van de schade (tot aan het maximale bedrag) wordt door de verzekering betaald. Die vrijstelling geldt ook bij diefstal.
Bij glasbreuk zonder extra schade is de vrijstelling € 200, tenzij de herstelling uitgevoerd wordt bij Carglass, dan bedraagt ze € 0.  Je hebt bevestiging voor herstelling nodig van de verzekering vooraleer je de herstelling bij Carglass laat uitvoeren.

Indien de bestuurder jonger is dan 23 jaar, wordt de franchise verdubbeld.

Bij een schadegeval zonder gekende tegenpartij, tenzij uit het proces-verbaal blijkt dat er een vluchtmisdrijf of vandalisme werd gepleegd, worden de hierboven vermelde franchisen verdubbeld. 

Wanneer ben je verzekerd?

De verzekering geldt tijdens de verplaatsingen die de bestuurder met het verzekerde voertuig uitvoert in het kader van Chiroactiviteiten. Ze vangt ten vroegste aan 3 dagen nadat het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier voor een tijdelijke omniumverzekering bij Chirojeugd Vlaanderen ontvangen wordt, tenzij dit formulier een latere begindatum vermeldt. De verzekering voor het verzekerde voertuig stopt op de einddatum (om 24 uur) die het aanvraagformulier vermeldt. De verzekering voor één voertuig kan de 30 aaneengesloten dagen niet overschrijden. Je bent verzekerd in alle landen die op je groene kaart vermeld staan. 

Extra aandachtspunten over auto's en Chiroverzekering

  • Laat je iets vallen op een auto of maak je er een kras in, dan komt dat op je eigen familiale polis terecht. Als je dat niet hebt, neemt de Chiropolis dat op.

  • Bij een car-wash komt de verzekering niet tussen! Je kan wel een aanvullende verzekering afsluiten voor het organiseren van een car-wash.

  • Heb je een ongeval met de auto in Chiroverband, dan wordt de autoverzekering van de bestuurder/eigenaar ingeschakeld. Verwondingen van Chiroleden en –leiding vallen onder de Chiropolis én onder de burgerlijke aansprakelijkheidsclausule van de autoverzekering. Zorg dat ouders e.d. hier altijd van op de hoogte zijn.