Zij organiseren het Gewestcongres

Jonathan

Waarom moeten gewesters zich laten horen?

Omdat zij een heel groot deel uitmaken van het Chirokader. Net daarom is het belangrijk dat ook hun mening wordt meegenomen bij beslissingen over de toekomst van de Chiro.

Wat vind je leuk aan het organiseren van zo'n congres?

Het is leuk om vorm te geven aan iets wat nog maar sinds vorig jaar bestaat binnen de Chiro. En om al die gewesters te zien uitwisselen en dingen bijleren die henzelf en hun gewesten vooruit kunnen helpen.

Waar kijk je het hardst naar uit?

Interessante zaken te horen vanuit de gewesten.

Waarover mogen gewesters jou vragen stellen?

Ze mogen mij over van alles aanspreken over het congres, maar ook over hun eigen gewest . Motivatie en engagement zijn twee zaken die ik heel belangrijk vind om in het oog te houden en om aan te werken.

An

Waarom moeten gewesters zich laten horen?

Chiro bestaat uit veel meer dan de leden een goede zondag bieden. Gewesters zijn de ideale mensen om leiding te ondersteunen. Daarom mogen ook zij van zich laten horen.

Wat vind je leuk aan het organiseren van zo'n congres?

Het is een nieuw concept, dus je kan mee richting geven. Je denkt na over wat gewesters interesseert, waar ze over kunnen bijleren. De voldoening achteraf is al het werk zeker waard.

Waar kijk je het hardst naar uit?

Het samenhorigheidsgevoel dat heerst tussen mensen uit heel Vlaanderen die elkaar nog maar zelden of niet gezien hebben, maar toch - door gewester te zijn - een band hebben

Waarover mogen gewesters jou vragen stellen?

Ik heb drie jaar bij gewest Rupel gezeten. Vragen over gewestwerking zijn altijd welkom.

Wouter

Waarom moeten gewesters zich laten horen?

Omdat ze nauw in contact staan met de Chirogroepen en goed weten wat er bij hen leeft. En omdat ze deel zijn van 'nationaal' en hun mening ook gehoord mag worden.

Wat vind je leuk aan het organiseren van zo'n congres?

Mee nadenken over hoe we gewesters een interessante dag kunnen laten beleven, en iets organiseren wat ik als gewester zelf wel leuk had gevonden maar dat toen nog niet bestond.

Waar kijk je het hardst naar uit?

Op het Gewestcongres mensen leren kennen.

Waarover mogen gewesters jou vragen stellen?

Alles en in het bijzonder Krinkel

Trijn

Waarom moeten gewesters zich laten horen?

Zij staan het dichtst bij de groepen. Hun stem zorgt ervoor dat wij ons werk beter kunnen doen.

Wat vind je leuk aan het organiseren van het Gewestcongres?

Samenwerken met supergeëngageerde vrijwilligers die er echt het beste van willen maken.

Waar kijk je het hardst naar uit?

Het moment dat iedereen aankomt op het congres en waarop we zien waarom we al die vergaderingen achter de rug hebben.

Waarover mogen gewesters jou vragen stellen?

Gewesters mogen mij al hun vragen stellen. Of ik altijd een antwoord zal hebben, weet ik niet, maar voor mij is het gewoon al superhandig om te weten wat er door gewesters hun hoofd speelt.

Tom

Waarom moeten gewesters zich laten horen?

Als gewester ben je het eerste aanspreekpunt voor Chirogroepen. Jij kent hen en weet wat er bij hen leeft, dus laat van je horen!

Wat vind je leuk aan het organiseren van zo'n congres?

Als je mensen samenbrengt, kan er iets gebeuren. Als je gewesters van overal bijeen zet, heb je een niet te missen evenement.

Waar kijk je het hardst naar uit?

Ik kijk er enorm naar uit om gewesters te ontmoeten en hen met elkaar in interactie te zien gaan. De berg aan kleine, verfrissende, straffe en hilarische ideeën die dat oplevert, wil je nadien onmiddellijk op stormen om er nog harder tegenaan te gaan.

Waarover mogen gewesters jou vragen stellen?

Uit mijn brein, rechterachterzak en linkermouw schud ik voor jou wat plezante tips over Steun Op Maat (SOM) en groepsleidings- en VB-momenten. Met wat geluk fluister ik je ook het geheim in hoe je het maximum uit je gewestploeg haalt.

Chantal

Waarom moeten gewesters zich laten horen?

Gewesters vormen de basis van de Chiro. Zij staan in direct contact met de Chiroploegen, daarom zijn zij een belangrijk aanspreekpunt, want ze weten het beste wat er bij de Chirogroepen leeft.

Wat vind je leuk aan het organiseren van zo’n congres?

Ik vind het fantastisch om mensen te leren kennen en hun ideeën voor de Chiro te horen. Er is zo veel inspiratie te halen uit die uitwisselingsmomenten.

Waar kijk je het hardst naar uit?

De inputmomenten: zeker weten dat de gewesters weer boordevol goede ideeën zullen zitten waar we mee aan de slag kunnen.

Waarover mogen gewesters jou vragen stellen?

Alles over vorming! En als ze advies hebben over hoe bepaalde vorming in de Chiro beter kan, dan hoor ik het graag.

Jarne

Waarom moeten gewesters zich laten horen?

Gewesten staan nu eenmaal dichter bij de Chirogroepen, waar wij uiteindelijk het beste voor willen.

Wat vind je leuk aan het organiseren van zo'n congres?

Om gewesten te ondersteunen en om te weten te komen waar ze in de toekomst nog ondersteuning kunnen gebruiken!

Waar kijk je het hardst naar uit?

De opkomst van de gewesten, zodat iedereen met een tevreden gevoel naar huis kan gaan!

Waarover mogen gewesters jou vragen stellen?

Over het verbeteren van de sfeer in de ploeg, en over hoe je je activiteit nog groter maakt zonder dat het logistieke en technische ook zoveel groter wordt.