Ziekte na het kamp

Ziekte na het kamp

Wat te doen bij ziekte na het kamp?

Stappenplan bij ziekte en/of bij mogelijke besmetting na het kamp

Laat ons vooral hopen dat het niet nodig is, maar wat moet je doen als iemand ziek wordt na het kamp?

 

  1. Raadpleeg je huisarts. Breng die ervan op de hoogte dat jij of je kind net terug is van op kamp en volg het advies op. Je huisarts is het best geplaatst om te bepalen of je je moet laten testen of in quarantaine moet.
     
  2. Informeer de leidingsploeg. Zo kan die, indien nodig, de rest van de bubbel en het nationaal secretariaat op de hoogte brengen. In het geval van effectieve besmetting kan er op die manier snel ingegrepen worden.
     
  3. Vermijd (externe) contacten. Zolang de testresultaten er niet zijn, beperk je best het aantal contacten, zeker met risicogroepen. Volg ook hier het advies van je huisarts goed op.

Via het ‘stappenplan bij een zieke deelnemer’ willen we jullie een handje helpen om een aantal beslissingen te kunnen nemen. 

Het stappenplan is geen noodprocedure. Ben je onzeker of twijfel je? Hulp of advies nodig bij jullie communicatie? Contacteer ons op het nummer 03-231 07 95.

Let op! Jullie hebben geen medische achtergrond en hoeven dus ook geen medische beslissingen te nemen. Bij twijfel contacteer je een arts.

Nog vragen bij het stappenplan? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina!