Wie mag mee op kamp?

Wie mag mee op kamp?

Wat met risicogroepen en zieken?

Let op! Deze pagina wordt niet meer actief geüpdatet. Up-to-date informatie over corona en Chiro kan je vinden op chiro.be/corona.

Update 31 juli - 14 uur

Wie mag mee op kamp?

Iedereen mag mee op kamp, behalve:

 • Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de drie dagen voor de start van het kamp. Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen.
  • Dat geldt zowel voor leden als voor leiding, kookouders, technische ploeg, enz.
  • De experts hebben een lijst opgesteld met risicoprofielen die vatbaarder zijn voor het coronavirus.
 • Wie terugkeert van vakantie, controleert best de reisadviezen.
  • Wie op reis ging naar een land in de rode zones, vastgelegd door Buitenlandse Zaken, doet een verplichte quarantaineperiode (voorlopig 14 dagen) en laat een test afnemen. 
  • Update Wie op reis ging naar een land in de oranje zones wordt gevraagd een test te laten afnemen en in quarantaine te gaan (voorlopig 14 dagen). Voor sommige regio’s is dit verplicht, voor andere regio’s streng aanbevolen. Check de website van de overheid voor updates en neem contact op met je huisarts.*
  • Wie op reis ging naar een land in de groene zones vragen we om twee dagen tussen terugkeer en het kamp te laten.
 • Mensen uit de risicogroep of met ziekte (geen COVID-19)? Die mogen mee als:
  • ze een doktersattest kunnen voorleggen.
  • hun ziekte onder controle is door medicatie, bv. bij astma.
   Je hebt dus een ziekte, maar je neemt er medicatie voor. Toch twijfel? Ga naar de dokter.

 

Bezorg ouders de lijst met risicoprofielen. Ouders zijn verantwoordelijk voor de beslissing om hun kind wel of niet mee te sturen, en zij moeten indien nodig ook voor een attest van de dokter zorgen.

Belangrijk! Ouders sturen hun kind mee ‘op eer’. Als zij hun kind laten meegaan, geven ze aan dat ze de bovenstaande voorwaarden erkennen en respecteren. Het is niet aan de leiding om dat te controleren, wel om hen daar duidelijk over te informeren.

Zoals andere jaren vult ook nu iedereen die meegaat een medische fiche in. Daarin staat de belangrijkste medische informatie. Die nemen jullie zoals anders mee op kamp.

Deze regels zijn van toepassing op iedereen die meegaat. Ook op leiding en de kookploeg.

Tip! Check op voorhand bij oud-leiding of sympathisanten of er nog extra mensen mee op kamp willen en kunnen. Mocht er iemand last minute uitvallen, dan kunnen die mensen inspringen. Er zullen sowieso ook extra taakjes zijn op kamp, dus extra mensen meenemen op kamp is mogelijk geen overbodige luxe.

Nog vragen over wie mee mag op kamp? Raadpleeg dan zeker onze FAQ-pagina!

 

* In het geval u deze aanbevelingen niet opvolgt, vragen we vanuit Chirojeugd Vlaanderen wel om minstens twee dagen tussen terugkeer en het kamp te laten.